Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 13-08-2002 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, B. Timmer, 06-51401952

Man overboord
ZEEWOLDE - De politie en andere hulpdiensten zijn maandagmiddag een zoektocht begonnen naar een man die in het Wolderwijd te water geraakt was. De man bevond zich aan boord van het veerpont Zeewolde - Ermelo, dat net vertrokken was vanuit Zeewolde. Volgens getuigen verkeerde hij onder invloed van alcohol en liet hij zich in het water vallen. Onduidelijk is nog of de man per ongeluk in het water viel, of zich erin heeft laten vallen. Vijf minuten na de melding begon de politie, de reddingsbrigade en de brandweer Harderwijk met zoeken. Even later gevolgd door een boot van Rijkswaterstaat, een traumahelicopter, een politiehelicopter en een boot van de Koninklijke Landelijke Politiedienst (KLPD). De helicopters moesten het zoeken na een half uur opgeven vanwege de sterke wind. Daarna werden een waterspeurhond en duikers ingezet. Tot het donker werd, zijn alle boten, later nog geassisteerd door vissersboten van Urk, verder gegaan met dreggen. Dinsdagmorgen om 10.00 uur gaat het zoeken verder. De pont blijft gedurende het onderzoek uit de vaart; er worden bussen ingezet.

Aanrijding onder invloed
LELYSTAD - Bij een eenzijdig ongeluk op de Binnenhavenweg is maandagnacht een 31-jarige Lelystedeling gewond geraakt. De man reed in zijn auto richting Goudstraat. Bij een flauwe bocht naar rechts ging de 31-jarige rechtdoor, maakte een stuurcorrectie en belandde met zijn auto in de middenberm tegen een boom. Hij gaf aan dat hij gedronken had en is aangehouden, waarna hij per GGD-ambulance naar het Zuiderzeeziekenhuis is gebracht voor zijn verwondingen en een bloedonderzoek. Proces verbaal wordt opgemaakt.

Wapen in beslag genomen
ALMERE - Na een melding over schieten met een vuurwapen is maandagavond een 14-jarig jongetje uit Almere aangehouden in de Terracottastraat. Het jongetje maakte deel uit van een groepje van vijf jongetjes uit Almere en had een balletjespistool bij zich, dat op een echt vuurwapen leek en in Nederland verboden is. De 14-jarige is meegenomen naar het politiebureau en het wapen is in beslag genomen. De ouders zijn in kennis gesteld.

Controle binnenvisserij
URK - Bij een controle van visaktes op de Urkervaart zijn maandagavond 2 vissers bekeurd (1 zonder akte en 1 zonder vergunning). In totaal zijn 31 vissers gecontroleerd, waarvan er 18 deelnamen aan een viswedstrijd. Hun papieren waren in orde. De controle is tot volle tevredenheid van politie en vissers verlopen.

Rijden onder invloed
LELYSTAD - Een 51-jarige automobilist uit Lelystad is maandagnacht bij een controle op de Kustendreef aangehouden wegens rijden onder invloed. De man blies 240 ug/l (0,55 promille) en kreeg een rijverbod van 1 uur en een proces verbaal.