Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 13-08-2002 Persberichten stad Utrecht, 09.10 uur

Verdachte diefstal uit woning aangehouden

UTRECHT Maandagavond omstreeks 21.35 uur werd op de Vredenburg een 41-jarige man uit Utrecht aangehouden. Hij had die avond een fiets en een jas uit een woning in het centrum weggenomen.

De 26-jarige eigenaar van de fiets ontdekte de diefstal en is samen met enkele vrienden in de omgeving naar de verdachte gaan zoeken. Op de Vredenburg wisten zij hem aan te houden en over te dragen aan de politie.
De verdachte werd meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor.

Winkeldieven aangehouden

UTRECHT Maandagavond omstreeks 19.00 uur werd een 41-jarige Utrechter aangehouden op het Godebaldkwartier. Hij had bij een winkel drank weggenomen zonder te betalen.

De Utrechter bekende de diefstal en deed afstand van de goederen. Hij werd na verhoor met een proces-verbaal heengezonden.

Maandagochtend omstreeks 11.50 uur werd op de Rijnkade een 29-jarige man uit Krommenie aangehouden. De man had kleding in een winkel weggenomen zonder deze af te rekenen.

Na verhoor bekende de verdachte de diefstal en deed afstand van de gestolen kleding. Met een proces-verbaal werd hij heengezonden.

Verdachte tasjesroof weet te ontkomen

UTRECHT Op de Pelikaanstraat werd maandagmiddag omstreeks 17.30 uur een 28-jarige vrouw uit Amsterdam van haar tas beroofd.

De (onbekend gebleven) dader reed zonder vaart te verminderen langs de vrouw. Hij trok hard aan haar tas waardoor zij enkele meters werd meegesleurd. De vrouw kon haar hand los krijgen en de dader reed weg in de richting van de Oosterkade.
Door politiemensen werd een buurtonderzoek gehouden. Dit heeft nog geen resultaat opgeleverd. Volgens een getuige ging het om een man op een zwarte scooter met kort zwart haar en gekleed in donkere kleding.

Verdachte diefstal portemonnee aangehouden

UTRECHT Maandagochtend omstreeks 08.00 uur werd een man (personalia nog onbekend) op het Smakkelaarsveld aangehouden. De man werd er van verdacht een portemonnee te hebben gestolen.

Een 34-jarige vrouw uit Utrecht meldde bij de politie dat zij omstreeks 06.30 uur op de Catharijnesingel door twee mannen onder bedreiging van een mes van haar portemonnee was beroofd. Aan de hand van deze verklaring werd de verdachte aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie heeft de zaak in onderzoek.