Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 13-08-2002 Persberichten district Lekstroom, 10.00 uur

Lik op stuk

IJSSELSTEIN Op maandag 12 augustus werd een man op heterdaad betrapt bij het stelen van apparatuur van een vrachtwagen.

Rond 03.20 uur bevond een 19-jarige man uit Geffen zich met twee vrienden op een parkeerplaats aan de Heemradenlaan. De 19-jarige man had zijn zinnen gezet op een beeldscherm en achteruitrijcamera die zich in/aan een vrachtwagen bevonden. Het lukte hem echter niet de vrachtwagen open te breken, waarna hij de camera aan de achterzijde van de vrachtwagen demonteerde. Op dat moment werd hij betrapt door politiemensen. Omdat niet duidelijk was wie wat had gedaan, werden hij en zijn beide vrienden van 16 en 18 jaar oud en afkomstig uit Oss aangehouden.

Uit onderzoek kwam vast te staan dat alleen de 19-jarige man verantwoordelijk was voor de poging tot inbraak in de vrachtwagen en de diefstal van de camera. Hij kreeg een boete van 400,- en moest de schade aan de vrachtwagen, bijna 2200,-, vergoeden.

Gordelcontrole

VIANEN De politie heeft op maandag 12 augustus tussen 13.15 uur en 14.45 uur een gordelcontrole op de Aime Bonnastraat gehouden. Vierentwintig bestuurders kregen een bekeuring van 40,- omdat zij geen gebruik maakten van de autogordel. Tevens werden meerdere automobilisten gewaarschuwd omdat zij geen rij- en/of kentekenbewijs bij zich hadden.

Overlast bromfietsen

HOUTEN Op maandag 12 augustus kreeg de politie meerdere klachten over rondscheurende bromfietsen op Het Rond, Het Kant en de directe omgeving.

Door politiemensen werd op de Utrechtseweg een bromfiets met daarop twee personen aan de kant gezet. Beide opzittenden bleken 15 jaar oud te zijn en waren afkomstig uit Utrecht. Tevens bleek dat de bromfiets niet was verzekerd. Tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt en de bromfiets werd in beslag genomen.

Op en rond Het Rond werden meerdere bromfietsers gecontroleerd. Dit resulteerde in vier bekeuringen voor het niet dragen van een helm, twee voor het niet verzekerd zijn en één voor een uitlaat die niet in orde was.