Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 13-08-2002 Persberichten district Binnensticht, 10.00 uur

Zoektocht naar vermiste jongen succesvol

BOSCH EN DUIN Een zoektocht naar een vermiste 13-jarige jongen uit Heemskerk kon maandagavond 12 augustus rond 22.30 uur met succes worden afgesloten.

De jongen, wegens een verstandelijke handicap verblijvend in een opvangtehuis in Bosch en Duin en lijdend aan suikerziekte, was omstreeks 18.30 uur voor het laatst gezien op een zandvlakte achter het opvangtehuis. Daar was de jongen aan het spelen geweest met de rest van de groep. Toen duidelijk werd dat de knaap niet meer deel uitmaakte van de groep, sloeg de leiding alarm en schakelde de politie in.

De politie startte een zoektocht in het bosgebied waaraan ongeveer 10 politiemensen aan deelnamen. Ook werd een speurhond ingezet en later een politieheli. De speurhond wist echter geen reukspoor op te pakken en de bemanning van de heli gaf aan dat het zoeken met behulp van infrarood door het dichte bladerdak niet of nauwelijks mogelijk was.

Toen de duisternis inviel, werd overwogen om de M.E. in te schakelen. De brandweer, die met ongeveer 20 brandweermensen assistentie verleende, verlichtte een bosvijver om zo het zoeken daar te vergemakkelijken. Rond 22.15 uur werd gestommel gehoord uit een gebouw in het betreffende bosgebied. Na onderzoek werd, in het normaliter afgesloten gebouw, de vermiste jongen gevonden. Hoe de knaap daar binnen was gekomen, is nog onduidelijk.

Na onderzoek bleek dat hij in goede gezondheid verkeerde en kon hij herenigd worden met zijn ouders.

Niets erinNiets eruit

BUNNIK Op zondag 11 augustus vond op het parkeerterrein aan de Rhijnauwenselaan een controle plaats in het kader van het project Niets erin..Niets eruit.

In totaal werden 32 personenautos gecontroleerd en daarin lag geen zichtbare buit. De voertuigen waren ook deugdelijk afgesloten, 1 auto was niet afgesloten.

Winkeldief aangehouden

DEN DOLDER Een 51-jarige man uit Utrecht is maandagavond 12 augustus aangehouden op verdenking van winkeldiefstal aan de Paduaweg.

Oplettend winkelpersoneel die de man al na binnenkomst in de gaten hield, zag dat hij de winkel verliet met een mand vol goederen zonder deze bij de kassa af te rekenen. Een 23-jarige medewerker van de winkel hield de man buiten de winkel aan, maar kreeg een klap in zijn gezicht.

De gewaarschuwde politie nam de man voor nader onderzoek en verhoor over. Echter de Utrechter was zodanig onder invloed van alcohol dat hij eerst ter ontnuchtering werd ingesloten.

Proces-verbaal wordt tegen hem opgemaakt.