Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 13-08-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 10.05 uur

Vernielingen

MAARSSEN In de nacht van zondag 11 op maandag 12 augustus werden bij twee woningen ramen ingegooid en werd een auto beschadigd.

Rond 05.20 uur hoorde een 46-jarige bewoner van de Friezenstraat glasgerinkel, maar schonk daar verder geen aandacht aan. Even later werd hij door een 38-jarige huurder van hem gebeld. De huurder woont op de Burg. S. V. Linschotenstraaten en meldde dat zojuist bij hem een ruit was vernield. De 46-jarige Maarssenaar stapte uit zijn bed om naar zijn huurder te gaan en de schade te bekijken. Bij het verlaten van zijn woning zag hij dat een ruitje van zijn voordeur was vernield en dat de voorruit van zijn auto was gebarsten. Van zowel de vernielingen op de Friezenstraat als van die op de Burg. S.V. Linschotenstraat is aangifte gedaan. Door de politie wordt een onderzoek ingesteld.

Winkeldief

MAARSSEN Op maandag 12 augustus werd een man op winkeldiefstal betrapt en even later door de politie aangehouden.

Rond 14.30 uur zag een medewerker van een winkel aan het Bisonspoor dat een man een cosmeticatproduct uit een stelling pakte en deze in zijn broekzak stopte. Vervolgens liep de man de winkel uit zonder het product te betalen. De medewerker belde de politie en gaf daarbij een signalement van de verdachte.

Politiemensen zagen de verdachte, een 39-jarige man uit Maarssen, bij de parkeergarage 1 lopen en hielden hem aan. Hij was in het gezelschap van een 42-jarige vrouw uit Maarssen. Zij bleek in het bezit te zijn van het gestolen cosmeticaproduct. Ook zij werd aangehouden. Beiden werden naar het politiebureau overgebracht. Zij bekenden de diefstal.

Inbrekers overlopen

VINKEVEEN Op maandag 12 augustus werden twee inbrekers door een oplettende buurman betrapt.

Rond 22.25 uur belde een bewoner van de Meerkoetlaan de politie met de mededeling dat hij zojuist twee mannen had betrapt bij een inbraak in de woning van zijn buren. Aan de hand van het opgegeven signalement van de verdachten werd door meerdere politiemensen een onderzoek in de omgeving ingesteld. Zij werden niet meer aangetroffen.

De verdachten hadden hun buit, waaronder een televisie, mee naar buiten gekomen en in de nabijheid van de woning klaargezet voor transport. Deze goederen werden door de politie veiliggesteld. Daar de bewoners op het moment van de inbraak niet thuis waren, weet de politie niet of alle buit is veiliggesteld of dat de verdachten mogelijk toch goederen hebben kunnen meenemen.

Gestolen auto

BREUKELEN Op maandag 12 augustus werd een man aangehouden die in een gestolen reed.

Rond 23.45 uur kreeg de politie de melding dat op de Broekdijk Oost een auto stond geparkeerd die van diefstal afkomstig was. Uit de auto zouden twee personen zijn gestapt die vervolgens waren weggelopen.

Bij het ter plaatse gaan zagen politiemensen de auto met twee inzittenden in de richting van de West Kanaaldijk rijden. De bestuurder reed zich klem op het industrieterrein, beide inzittenden sprongen uit de auto en vluchtten de spoorlijn over. Door meerdere politiemensen werd de omgeving afgezet en de komst van een hondengeleider werd verzocht. Eén van de verdachten, een 37-jarige man uit Maarssen, werd door de hondengeleider op de Keulsche Vaart aangetroffen en aangehouden. De andere verdachte werd niet meer aangetroffen. De 37-jarige verdachte is in het politiebureau ingesloten. De auto waarin de verdachten reden, was op 10 augustus in Utrecht gestolen.

Schoolinbrekers aangehouden
KOCKENGEN In de nacht van maandag 12 op dinsdag 13 augustus zijn twee verdachten na een inbraak in een school aangehouden.

Rond 00.40 uur kreeg de politie de melding dat zojuist was ingebroken bij een school aan de Drie Stammenweg en dat de beide verdachten waren weggereden in een auto. Een politieman zag de betreffende auto op de Breukelerbrug rijden. De auto werd aan de kant van de weg gedirigeerd en de beide inzittenden, 15 en 35 jaar oud en afkomstig uit Breukelen, werden aangehouden. In de auto werd de computer aangetroffen die uit de school was gestolen. Beide verdachten zijn in het politiebureau ingesloten.