Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 13-08-2002 Persberichten district Eemland zuid, 10.10 uur

Man aangehouden

AMERSFOORT Een 40-jarige man uit Amersfoort is maandagavond 12 augustus aangehouden voor baldadigheid in de Sparstraat.

Uit onderzoek bleek dat de man een koelkast in de tuin bij zijn buren had gedumpt en hij weigerde halsstarrig die daaruit te verwijderen. Ook bleek dat er een ruit van een geparkeerde personenauto was vernield waar de Amersfoorter ook van werd verdacht.

Uit onderzoek bleek dat deze incidenten niet op zichzelf stonden. De man veroorzaakte regelmatig geluidsoverlast waarop de buren reageerden door ook harde muziek aan te zetten. Na onderzoek, verhoor en opmaken van een proces-verbaal werd de man in de loop van de avond weer in vrijheid gesteld.

De wijkagent is gevraagd te bemiddelen om te komen tot het oplossen van de buurtproblemen.

Automobilisten onder invloed

LEUSDEN Een 66-jarige automobilist uit Leusden is maandagavond 12 augustus op Groene Zoom betrapt op het rijden onder invloed van alcohol.

De man reed opvallend langzaam over de Heiligerbergweg waarop de politie besloot hem te controleren. De Leusdenaar had alcohol genuttigd waarop van de man een ademanalyse werd afgenomen. Hieruit bleek dat hij 0,95 promille alcohol in zijn lichaam had. Omdat de man al eerder was bekeurd voor dit feit moet de man zich binnenkort verantwoorden bij de rechter.

AMERSFOORT Een 41-jarige automobilist uit Amersfoort is dinsdagnacht 13 augustus betrapt op het rijden onder invloed op Nijenrode.

Na de ademanalyse op het bureau bleek dat de man 1,1 promille alcohol in zijn bloed had. Ook de Amersfoorter was al eerder bekeurd voor dit feit en ook hij mag zich binnenkort verantwoorden bij de rechter.