Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 13-08-2002 Persberichten district Heuvelrug, 10.35 uur

Toezicht in en rond Veenendaal

VEENENDAAL Tijdens het houden van toezicht in en rond Veenendaal op maandag 12 augustus zijn diverse bekeuringen uitgedeeld.

In de middag werden bekeuringen uitgeschreven voor het fout parkeren en het negeren van het rode verkeerslicht. Gedurende de avond werden de bekende JeugdOphoudPlaatsen(JOPs) bezocht, maar daar werden geen overtredingen geconstateerd.

De jeugd veroorzaakte geen geluidsoverlast en maakte zich niet schuldig aan het drinken van alcohol op straat.

Controle snelheid

RENSWOUDE Bij een snelheidscontrole op de Dorpsstraat op maandag 12 augustus tussen 15.40 en 17.40 uur passeerden 1514 bestuurders de radarpost. 86 bestuurders hielden zich niet aan de toegestane snelheid van 50 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 79 kilometer.

Automobilist betrapt

VEENENDAAL Een 32-jarige automobilist uit Veenendaal is dinsdagnacht 13 augustus op de Rondweg west betrapt op het rijden onder invloed van alcohol.

Surveillerende politiemensen zagen hem met onregelmatige snelheid en slingerend rijden en besloten de man te controleren. Daarbij werd geconstateerd dat hij alcohol had genuttigd. Uit de ademanalyse bleek dat hij 1,1 promille alcohol in zijn lichaam had.

Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij moet zich binnenkort verantwoorden bij de rechter.