Hoogvliet, deelgemeente Rotterdam


650. Nieuwe ondergrondse afvalcontainers in Hoogvliet

13 augustus 2002

In het voorjaar van 2003 start Roteb met de plaatsing van nieuwe, ondergrondse afvalcontainers in Hoogvliet. Deze afvalcontainers komen verspreid door de wijk en zijn bedoeld voor restafval, glas en papier. Ze vervangen de huidige betonnen afvalcocons en glas- en papiercontainers van Roteb op straat.
Bij het plaatsen van de nieuwe containers wordt rekening gehouden met de geplande herstructurering van een deel van Hoogvliet.

Voor de bewoning die volgens de huidige planning vòòr 2006 zal worden gesloopt, verandert er niets. Deze woningen krijgen pas in de nieuwe situatie de beschikking over ondergrondse afvalcontainers. Woningen die pas na 2006 worden gesloopt, worden in dit stadium al wel voorzien van nieuwe containers. De plaatsing van containers loopt naar verwachting door tot medio volgend jaar. Diverse wijken in Rotterdam maken al gebruik van het nieuwe inzamelsysteem.

Verbetering

In Hoogvliet werd al enige jaren gebruik gemaakt van de betonnen afvalcocons. Hierdoor zijn de inwoners gewend om op elk moment van de dag het afval kwijt te kunnen. De meest voorkomende afvalsoorten kunnen met behulp van de containers dicht bij huis gescheiden worden aangeboden, waardoor meer afval kan worden hergebruikt. Bovendien zorgt het nieuwe systeem voor verlichting in de werkzaamheden van de vuilnismannen. De overgang naar de nieuwe, ondergrondse containers betekent ook een aanzienlijke verbetering van het straatbeeld.

Inspraak

Op dit moment overlegt Roteb met de deelgemeente, Gemeentewerken, de Dienst Stedebouw en Volkshuisvesting en diverse andere betrokkenen in Hoogvliet over de containerlocaties. Roteb hecht er veel waarde aan dat de plaats van de containers zoveel mogelijk aansluit bij de wensen van de bewoners. Zodra met eerdergenoemde partijen overeenstemming is bereikt, zal een aannemer in opdracht van Roteb onderzoek gaan doen middels het graven van proefsleuven naar de aanwezigheid van kabels en leidingen in de grond op de gewenste locaties. Deze kunnen de plaatsing van de containers namelijk in de weg staan. Verwacht wordt dat dit onderzoek aan het eind van dit jaar gereed zal zijn. Begin volgend jaar nodigt Roteb alle buurtbewoners uit om op de voorgestelde locaties te reageren. Eventuele alternatieven die dan ter sprake komen, worden onderzocht. Wanneer de situatie hier aanleiding toe geeft, kan in gezamenlijk overleg met alle partijen worden besloten om locaties te veranderen. Zodra de definitieve containerlocaties zijn bepaald, gaat Roteb tot plaatsing over.

Informatie
Roteb informeert de inwoners van Hoogvliet de komende tijd onder andere via de huis-aan-huisbladen en brieven over de komst van de nieuwe, ondergrondse afvalcontainers. Voor meer informatie kunt u bellen met de Containerinformatielijn, telefoon 010 245 84 45.