---
EMC CLARiiON CX600 is eerste product uit nieuwe generatie opslagsystemen

---

Nieuwegein, 08/13/2002

EMC, wereldwijd marktleider in netwerken voor informatie-opslag, heeft met de CLARiiON CX600 het eerste product uit een nieuwe generatie opslagsystemen op de markt gebracht. Door zijn snelheid en capaciteit zet de CLARiiON CX600 meteen de standaard in het middensegment. Bovendien is de CLARiiON CX600 uitgerust met het grootste aanbod aan opslagsoftware voor dat marktsegment.

De prijs-prestatieverhouding van het nieuwe toestel is uniek. CLARiiON CX600 biedt een dubbele bandbreedte (1.300 megabyte/sec) aan en een prijs die 15% lager ligt dan die van de belangrijkste concurrent. Ook het cachegeheugen (8 gigabyte) en het aantal interne Fibre Channel connecties (8 twee-gigabit poorten) zijn tweemaal zo groot als bij de belangrijkste concurrent.

De doorbraak in bandbreedte is te danken aan verbeteringen in het besturingssysteem en de verhoogde processorkracht die nu 8 gigahertz bedraagt.CLARiiON CX600 is als eerste uitgerust met een standaard Intel-chipset. Daardoor verloopt de productontwikkeling sneller en is kunnen klanten efficiënter werken door standaardcomponenten. De hele CLARiiON is trouwens een efficiënt toestel, dankzij de modulaire opbouw en de herbruikbare componenten ervan.

Breed softwareaanbod
Met nieuwe software voor het CLARiiON-productaanbod, zoals Mirrorview-over-IP, wordt gegevensreplicatie over lange afstand en relatief goedkope IP-netwerken mogelijk. Daarmee kan de informatie op CLARiiON-systemen nog beter beschermd worden. Ook PowerPath, in 1998 op de markt gebracht voor EMC Symmetrix-systemen, werkt nu op CLARiiON. PowerPath zorgt automatisch voor een fail-over (overschakelen naar een tweede systeem indien een eerste uitvalt) van alle verbindingen tussen servers en opslagsystemen binnen het volledige opslagnetwerk en verhoogt aldus de betrouwbaarheid ervan.

CLARiiON CX600 werkt bovendien met alle software van CLARiiON, werd geïntegreerd met de beheeromgeving EMC ControlCenter/Open Edition, en is daardoor volledig compatibel met bestaande installaties. Ook de beheeromgeving EMC Navisphere werkt met deze CLARiiON. Daardoor ondersteunt Navisphere CLARiiON-systemen van de eerste generatie tot en met de zesde generatie van vandaag. Voor gebruikers is dat bijzonder makkelijk. Bovendien werkt Navisphere ook van op afstand over het internet en draait het niet op een apart werkstation, zoals bij vele concurrerende leveranciers. Daardoor liggen de kosten lager en kan er geen invloed op de beschikbaarheid zijn.

Door de introductie van PowerPath, wordt de beschikbaarheid van software die gelijktijdig CLARiiON- en Symmetrix-systemen ondersteunt (PowerPath, Database Tuner, StorageScope, ESN Manager en EMC Data Manager), vergroot. Dat levert gebruiksvoordelen aan klanten met een gemengde, hiërarchische opslaginfrastructuur. Bovendien beschikt de CLARiiON CX600 daardoor over het breedste aanbod aan software-mogelijkheden in het middensegment.

CLARiiON CX600 is onmiddellijk beschikbaar en wordt door EMC en zijn partners, waaronder Dell, Fujitsu Siemens Computers en binnenkort Unisys, verkocht.

---
END

---
Over EMC - "Where information lives" - NYSE:EMC Als belangrijkste producent van systemen, software, netwerken en diensten voor de opslag van informatie, levert EMC de informatie-infrastructuur van de nieuwe economie.
Meer info op http://www.emc2.nl en http://emc.com EMC Nederland, Kathleen de Bondt , Edisonbaan 14 B, 3439 MN Nieuwegein, tel.: 030 630 5000,
fax: 030 630 5399, e-mail: debondt_kathleen@emc.com Nadere informatie voor de redactie:
NewsEngine PR, Ineke Tiesinga of Claudia Mairböck, tel. 020 567 2170, e-mail: ineke.tiesinga@newsenginepr.com, claudia.mairbock@newsenginepr.com
Ref.:EMC0120-CCF7A