Politie Rotterdam-Rijnmond

Ochtenduitgave dinsdag 13 augustus 2002

* VIJF GEWONDEN BIJ AANRIJDING
BLEISWIJK -Bij een aanrijding tussen twee personenauto's, maandagmiddag omstreeks half vier op de Groendalseweg, zijn vijf personen gewond geraakt. Een personenauto met vier inzittenden reed vanaf een bouwweg van de HSL-spoorlijn, de Groendalseweg op. De bestuurder zag daarbij de naderende andere personenauto over het hoofd. Een passagier van deze auto moest door de brandweer uit de auto worden bevrijd. De vijf gewonden werden door de GGD naar ziekenhuizen in Den Haag en Rotterdam vervoerd.


* MAN ZWAAR GEWOND NA POGING BEROVING
In de nacht van maandag op dinsdag omstreeks twee uur raakte een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats zeer ernstig gewond, nadat twee nog onbekende mannen hem bij een poging beroving meerdere malen met een mes hadden gestoken. De twee mannen belaagden het slachtoffer bij de Verlengde Willemsbrug en eisten geld van hem. Toen hij dit niet gaf werd hij meerdere malen in rug, arm en gezicht gestoken. De mannen gingen er hierna vandoor. Het slachtoffer wist nog naar de Boompjes te strompelen, maar zakte daar in elkaar. Hij werd zwaar gewond door de GGD overgebracht naar het EMC, waar hij werd opgenomen. De politie van het district Rotterdam-Centrum stelt een nader onderzoek in.


* WONINGEN ONTRUIMD NA STERKE GASLUCHT
SCHIEDAM -In de nacht van maandag op dinsdag omstreeks ''n uur werd een zeer sterke gaslucht geconstateerd in een portiek van woningen aan het Heijermansplein. De brandweer kwam ter plaatse en gaf het sein middelhulpverlening. Uit voorzorg werden er in totaal 24 woningen ontruimd. De bewoners werden tijdelijk opgevangen in een flat aan het Heijermansplein. De hoofdgasleiding werd afgesloten, waarna om half vijf het sein veilig werd gegeven en de bewoners weer naar hun woningen konden terugkeren. In de loop van de dag wordt verder gewerkt aan het opsporen van het gaslek.


* RADARSNELHEIDSCONTROLES
De Verkeerspolitie heeft maandagmiddag radarsnelheidscontroles gehouden op de Tjalklaan, de Vaanweg en de Stadionweg. Op de Tjalklaan reden tussen 15.00 en 17.00 uur, 76 van de 1220 gecontroleerde automobilisten harder dan 50 km. Hoogste snelheid 83 kilometer per uur. Tussen 15.00 en 17.00 uur reden op de Vaanweg, 166 van de 1570 gecontroleerde bestuurders harder dan 50. Hoogste snelheid 84 kilometer per uur. Op de Stadionweg gingen tussen 16.00 en 17.00 uur 100 van de 990 automobilisten in de fout. Hoogste snelheid 83 kilometer per uur.

Avonduitgave maandag 12 augustus 2002

* TE HOGE SNELHEID EN ONDER INVLOED
Maandagmorgen omstreeks zes uur werd een auto met daarin drie inzittenden, afkomstig uit Luxemburg, in de leeftijd van 21 tot 29 jaar oud, op de Maasboulevard staande gehouden. De 22-jarige bestuurder reed met hoge snelheid, ongeveer 140 kilometer per uur. Eerder zagen politiemensen dat de bestuurder met de bijrijder van plaats wisselden, toen de auto stilstond voor een rood verkeerslicht. De daadwerkelijke bestuurder bekende echter alcohol te hebben gebruikt. Na controle bleek tevens dat hij niet in het bezit was van een rijbewijs. Bij de achtervolging had de verdachte met de auto een trottoirband geramd en daarbij een voorband kapot gereden. Tevens werd de rechter buitenspiegel er door een lantaarnpaal afgerukt. De man kreeg een boete van 745 euro, die hij direct betaalde.


* VERKEERSONGEVAL MET DODELIJKE AFLOOP
BARENDRECHT - In de westbuis van de Heinenoordtunnel vond maandagmiddag een zeer ernstig verkeersongeval plaats, waarbij een 28-jarige man uit Strijen om het leven kwam. Een kleine trekker met oplegger (BE-rijbewijs) was, omstreeks kwart voor drie, in de tunnel gaan slingeren, waardoor de bestuurder de controle over het voertuig verloor. De combinatie raakte een personenauto en botste vervolgens tegen de linker tunnelwand. De 28-jarige bestuurder overleed ter plaatse en de 25-jarige bijrijder uit Dordrecht is met een spoedtransport naar het Zuiderziekenhuis gebracht. De twee inzittenden van de personenauto raakten niet gewond. Als gevolg van dit ernstige verkeersongeval werd het verkeer omgeleid via de Kiltunnel. De westbuis van de Heinenoordtunnel werd omstreeks acht uur maandagavond weer vrijgegeven voor het verkeer.