Gemeente Soest

Korte berichten n.a.v. B&W-besluiten 13 augustus 2002: Subsidie Cabrio
Openluchttheater Cabrio ontvangt een eenmalige subsidie van 200 euro. Cabrio gebruikt het geld voor een concert dat op 1 september in het openluchttheater plaatsvindt. De subsidie wordt betaald uit het budget 'stimulering culturele activiteiten'.
Kapvergunning Foekenlaan 3
Voor het kappen van twee eiken op het perceel Foekenlaan 3 te Soest is een kapvergunning verleend. Een kapvergunning voor drie andere eiken is geweigerd. Deze drie eiken zijn gezond, staan op meer dan vier meter van een gebouw en zijn karakteristiek als onderdeel van een rij. De twee eiken die gekapt mogen worden, zijn ziek. Kapvergunning W. van Hallhof 24
Een kapvergunning voor het kappen van een eik op het perceel W. van Hallhof 24 te Soest is geweigerd. Volgens de bomendeskundige van de gemeente is de boom gezond en karakteristiek voor zijn soort. Bovendien staat de boom op meer dan twee meter van een gebouw. De reden van de aanvraag was de lichtinval, de grootte van de boom en de vallende takken bij harde wind.
Sloopvergunning mavo-gebouw
Na een heroverweging verleent het college van burgemeester en wethouders een sloopvergunning voor het mavo-schoolgebouw aan de Valeriaanstraat 167a te Soest. Verwacht wordt dat begin september wordt gestart met de sloopwerkzaamheden.
Geen bergruimte
Op het perceel Waldeck Pyrmontlaan 30 te Soest mag geen bergruimte bij de woning worden gebouwd. De gewenste bergruimte valt binnen de bestemming Groenvoorziening. De bouw van een bijgebouw ten behoeve van een woning is hier niet toegestaan. Een vrijstellingsprocedure is niet wenselijk, omdat een bijgebouw op deze plek ten koste gaat van de open ruimte.