Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 13-08-2002
1e persbericht van dinsdag 13 augustus 2002

Politieberichten

Eindhoven: Verdachte met drugs aangehouden
Maandagavond om 19.20 uur is op de Boschdijk een 38-jarige fietser uit Eindhoven gecon-troleerd. Hij had ruim 7 gram cocaïne bij zich. De man is daarop aangehouden. Bij onderzoek bleek de fiets afkomstig te zijn van diefstal. De cocaïne is inbeslaggenomen en de fiets veilig gesteld aan het politiebureau. De Eindhovenaar is voor nader onderzoek overge-bracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Verdachte van diefstal laptops aangehouden Maandagavond rond 21.00 uur is in een gebouw op Den Dolech door het beveiligingsperso-neel een 37-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Hij nam daar twee laptops weg en liep het gebouw uit. De verdachte is overgedragen aan de politie. Bij fouillering van de verdachte is 10 gram heroïne aangetroffen en inbeslaggenomen. De verdachte is voor nader onder-zoek ingesloten in het politiebureau.

Helmond: Verdachte van diefstal uit winkel aangehouden Maandagmiddag rond 16.50 uur is op de Veestraat een 18-jarige Poolse aangehouden. Zij verliet daar met een jongen de winkel. Bij het verlaten van de winkel ging het alarm af. Beiden renden weg. De jongen wist te ontkomen. In de tas die verdachte bij zich droeg is kleding aangetroffen afkomstig uit de winkel. Zij is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Helmond: Verdachten vechtpartij aangehouden
Maandagavond rond 22.00 uur zijn op de Willem Beringsstraat vier mannen, 20,23,26 en 29 jaar uit Helmond aangehouden. Zij waren daar betrokken bij een vechtpartij. Van een woning bleken meerdere ruiten te zijn vernield. De 20 en 23-jarige verdachte verzette zich hevig, waarop de politie pepperspray gebruikte. De verdachten zijn ingesloten in het politiebureau. De politie stelt een onderzoek in naar de juiste toedracht.

Someren: Aanrijding met gewonde
Maandagavond rond 19.40 uur raakte bij een aanrijding op de Loovebaan een 62-jarige fietser uit Someren gewond. Hij sloeg daar linksaf om het Biesveld op te rijden. Een achter hem rijdende auto, bestuurd door een 21-jarige man uit Someren, reed tegen de achterzijde van de fiets. De fietser kwam ten val en liep daarbij een hoofdwond op. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis.

Veldhoven: Inbraak in een bedrijf
Maandag tussen 17.30 en 23.30 uur is op de Bastion ingebroken in een bedrijf. Een ruit is vernield. Uit het pand is een TFT beeldscherm gestolen.

Geldrop: Alcohol
Maandagavond om 23.45 uur is een 32-jarige automobilist uit Geldrop aangehouden. Een politiepatrouille zag op de Wielewaal dat de man slingerend reed. Hij negeerde daar een stopteken, reed door en bracht zijn voertuig op de Getouwstraat tot stilstand. Bij controle bleek de man gedronken te hebben. Hij blies 1,90 pro mille. Hij kreeg een rijverbod van 10 uur opgelegd. De man bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Maarheeze: Diefstal bromfiets
Tussen maandagavond 23.30 en dinsdagmorgen 7.45 uur is vanaf de achterplaats van een woning op de Weigeliatsraat een afgesloten bromfiets, Honda met het kenteken FWW 515, gestolen.