Gemeente Ede

Logo: Gemeente Ede


---


Persbericht /
nummer 188 Ede, 13 augustus 2002

Promotie voor circa tienduizend tennissers in de gemeente Ede: Burgemeester verricht loting NTK Tennis

Burgemeester R.C. Robbertsen verricht op dinsdagmiddag 13 augustus de loting van de Audi Nationale Tenniskampioenschappen (NTK 2002), die tot en met 18 augustus op het tennispark van ETC aan de Van Heeckerenlaan in Ede worden gehouden. De loting bepaalt het speelschema deze week voor de beste zestien tennissers van Nederland in zowel het dames- als het herenenkelspel.

In een korte toespraak feliciteert de Edese burgemeester het bestuur van de tennisvereniging ETC die bij gelegenheid van haar 50-jarig bestaan de Nederlandse kampioenschappen van de tennisbond KNLTB mag organiseren. Hij spreekt zijn waardering uit voor de vele vrije tijd en bergen werk die de Edese tennisclub in de organisatie heeft gestoken. Hij heet de tennisbond, de deelnemers, de sponsors en de naar verwachting vele bezoekers van harte welkom in Ede.

Volgens een globale schatting zijn er van de 104.000 inwoners toch wel 10.000 tennissende inwoners in de gemeente Ede. Dat het landelijke titeltoernooi voor het eerst in Ede en in de provincie Gelderland plaatsvindt, noemt de heer Robbertsen `een dubbele promotionele waarde`. De burgemeester vermeldt dat er naast zeven officiële tennisverenigingen met bijna 80 banen ook nog veel tennisclubjes zijn bij bedrijven en instellingen. Ook zijn er elk jaar eind augustus tijdens de Heideweek de Edese Tenniskampioenschappen, waarin tennisliefhebbers uit de gehele gemeente om de Edese tennistitels strijden. Nu is daar de NTK bijgekomen, en daar mag Ede trots op zijn, aldus de burgemeester.

---