Gemeente Haarlem
Grote Markt 2
Postbus 511
2003 PB Haarlem
Tel. 023-511 3000

13 augustus 2002
Tanja van der Linde, afdeling Klantenservice & Communicatie 023-5114197
94/2002

Gemeente Haarlem, sector Publieksdienst

Persbericht

Café "Westerhout" aan de Wagenweg 134 zeven dagen eerder dicht. Burgemeester legt direct sanctie op na ruime overschrijding van de sluitingstijd, geluidsoverlast en illegaal terras

Burgemeester Pop heeft besloten café Westerhout, gevestigd aan de Wagenweg 134, op grond van het in Haarlem geldende Horecasanctiebeleid een sanctie op te leggen, omdat dit bedrijf geluidsoverlast had veroorzaakt, de sluitingstijd ruimschoots (met circa één uur) had overschreden en zonder vergunning een terras exploiteerde.

De sanctie betekent dat het horecabedrijf 7 dagen (zondag 18 augustus t/m zaterdag 24 augustus 2002) eerder dicht moet. Dit betekent dat in deze periode de volgende sluitingstijden gelden:
- in de nachten van zondag op maandag tot en met donderdag op vrijdag om 00.30 uur in plaats van 02.00 uur en
- in de nachten van vrijdag op zaterdag en zaterdag op zondag om 01.00 uur in plaats van 04.00 uur.
Op de naleving hiervan wordt door de politie toezicht uitgeoe-fend.

Om de woonfunctie en horeca in onze stad op goede wijze naast elkaar te laten bestaan, kent de gemeente Haarlem een horecasanctiebeleid. Dit beleid is er vooral op gericht de overlast die de horeca kan veroorzaken te beperken. Dit beleid wordt onder meer gekenmerkt door een heldere regelgeving en een snelle reactie op klachten van omwonenden bij overlast. Bij overtredingen krijgen horecaondernemingen normaliter eerst een waarschuwing. Bij herhaling binnen een half jaar volgt een door de burgemeester opgelegde sanctie. Echter gezien de cumulatie en de ernst van de overtredingen heeft de burgemeester besloten om de waarschuwing in dit geval over te slaan en onmiddellijk een sanctie op te leggen.