Gemeente Ede

Home -> actueel -> Persberichten 2002 -> Beiaardconcert Twan Bearda

Persbericht /
nummer 186 / Ede, 7 augustus 2002


- woensdag 14 augustus 19.00 uur -
Beiaardconcert Twan Bearda

Woensdag 14 augustus om 19.00 uur brengt gastbeiaardier Twan Bearda uit Leuven (B) een gevarieerd programma ten gehore op de Edese beiaard.

Twan Bearda (1973) maakte kennis met de beiaard gedurende zijn studie elektrotechniek aan de Universiteit Twente. Hij volgde beiaardlessen bij Peter Bremer en won in 1996 de eerste prijs voor de amateurs in de beiaardwedstrijd van Rotterdam. Hij vervolgde zijn studie elektrotechniek aan de Universiteit van Leuven. Zijn beiaardstudie vervolgde hij aan de Koninklijke Beiaardschool Jef Denyn te Mechelen waar hij zich momenteel voorbereidt bij Eddy Marien op zijn einddiploma. Hij won verder nog twee eerste prijzen te Brielle (1999) en Groningen (2000) en hij bespeelt wekelijks de historische beiaard van de St. Geertruikerk te Leuven.

Het programma dat Bearda zal spelen ziet er als volgt uit:
* Jef Denyn (1862-1941): Preludium in G

* Jef Rottiers (1904-1985): Ballade voor beiaard
* Nicolai Valentin: Sonate VI

* Arthur Meulemans (1884-1966): Diptiek voor beiaard "De kathedraal":

* Maannacht, Zondagmorgen in de zomer

* Jos. Lerinckx (1920-2000): Passacaglia voor beiaard
* Andrew Lloyd Webber: Medley uit: The phantom of the opera
U kunt het concert gratis bijwonen op de sfeervolle luisterplaats naast de toren aan de Grotestraat. Bij slecht weer wordt uitgeweken naar de torenhal. De beiaardier is via een directe verbinding beneden te zien op een TV-scherm en na afloop van het concert kunt u met hem kennismaken onder het genot van een kopje koffie. Programmaboekjes met het volledige programma en informatie over de beiaard, de beiaardiers en de te spelen muziekstukken kunt u gratis verkrijgen in het gemeentehuis, bij de VVV, Cultura en bij de toren tijdens de concerten. Volgend concert: woensdag 21 augustus door Frans Haagen

---