Ingezonden persbericht


Venturemedia telde in juli 2002 2,95 miljoen euro venture capital investeringen in Nederland. Dat is een daling met bijna ruim een half miljoen euro ten opzichte van de 3,4 miljoen euro die in juni 2002 werd geteld. Het getelde bedrag vormt het voorlopige dieptepunt sinds Venturemedia begon met tellingen in januari 2001. In dezelfde maand vorig jaar, in juli 2001, werd voor 25,4 miljoen euro aan investeringen geteld.

Wat aantallen investeringen betreft was juli 2002 met acht financieringen een gemiddelde maand. In juni 2002 vonden elf investeringen plaats. Een jaar eerder, in juli 2001, ging het om negen financieringsronden.

In juli 2002 kregen de volgende Nederlandse bedrijven risicokapitaal: Thunderstore, Rits Tele, Holland Colours, Network Control, Vitablend, Synxis, BuyitDirect en ProActive. Alle, op Holland Colours na, zijn ICT-bedrijven, hoewel ProActive misschien meer een marktonderzoeksbureau is.


*** ***

Ander nieuws:

CVC slaat weer grote slag, nu met dochter BNP

CVC koopt Kwik-Fit van Ford

Machnet Holding sleept financiering binnen (primeur)

Highlights venture capital activiteit juli 2002

De meest opvallende gebeurtenis van de maand juli 2002 was de activiteit van investeerder Nethave. Deze dochter van Greenfield Participaties liet de afgelopen anderhalf jaar niets van zich horen en investeerde de afgelopen periode plotseling in vier bedrijven: naast Thunderstore, Synxis en C2V (in juni), ook in het Britse mediabedrijf Opus Arte.

Directeur Olivier Takx licht toe: De bedrijven waar we nu in hebben geïnvesteerd werden al lang door ons gevolgd en de gesprekken waren al enkele maanden aan de gang. Toevallig vonden de closings plaats in de afgelopen maand. Takx verwacht dat Nethave voor het eind van het jaar vaker zal investeren.

Een ander nieuwsfeit was dat voor het eerst sinds begin dit jaar zich onder de financieringen geen reddingsoperaties meer bevonden.

Zie verder de berichtgeving op Venturemedia.

Venturemedia

071 5894000