Politie Rotterdam-Rijnmond

Ochtenduitgave woensdag 14 augustus 2002

* DIEFSTAL SCOOTER
In de nacht van dinsdag op woensdag rond middernacht werd aan de Oostzeedijk een 18-jarige man beroofd van zijn scooter. Het slachtoffer stond op straat toen twee jongens, zijn achter hem staande scooter pakten en daarmee wegliepen. Toen de jongen de daders sommeerde zijn scooter te laten staan, kreeg hij een vuistslag in zijn gezicht. Hierop verdwenen de daders met de scooter. De politie vond na onderzoek, de ontvreemde scooter terug in de gang van een kelderberging aan de Speelmanstraat.


* MOEDER EN DOCHTER GEWOND BIJ BRAND
Woensdagmorgen vroeg omstreeks half drie ontstond na een explosie brand in een woning aan de Chris Bennekerslaan. De 34-jarige bewoonster en haar 9-jarige dochter werden door de brandweer uit de woning gehaald. Zij waren gewond geraakt en werden met brandwonden door de GGD overgebracht naar het Zuiderziekenhuis. De bewoners van omliggende woningen werden uit voorzorg uit hun huizen gehaald. Door de explosie, rondvliegend glas en andere materialen raakten negen auto's die in de omgeving van de woning geparkeerd stonden, beschadigd. Omstreeks half vier gaf de brandweer het sein brand meester. De Technische Recherche stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de explosie/brand.


* BRAND IN PORTIEKWONING
VLAARDINGEN - In de nacht van dinsdag op woensdag omstreeks kwart voor één ontstond er na een explosie, brand in een portiekwoning aan de Speenkruidstraat. Er vielen geen gewonden. Omliggende woningen werden uit voorzorg ontruimd. De brandweer die zeer snel ter plaatse was, gaf rond één uur het sein 'brand meester'. De woning brandde geheel uit. De Technische Recherche stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Avonduitgave dinsdag 13 augustus 2002

* MOBIELE TELEFOONS GESTOLEN
Twee nog onbekende jongens hebben dinsdagmiddag uit een elektronicawinkel aan de Keizerswaard, zes mobiele telefoons gestolen. Men had een vitrine opengebroken en de gsm's weggenomen. Personeel van de winkel ging nog achter de jongens aan, maar verloor hen uit het oog.


* INBREKER MAAKT SCHOON SCHIP
Maandagavond omstreeks negen uur meldde een 31-jarige inwoner van Vlaardingen zich aan het politiebureau met de mededeling schoon schip te willen maken. De man bekende in de periode mei tot en met oktober 2001 diverse woning- en bedrijfsinbraken te hebben gepleegd. Tevens maakte hij zich schuldig aan diverse winkeldiefstallen. De inbraken waren voornamelijk gepleegd in het district Oost, met name in de omgeving van de Zevenkampse Ring en het Naardermeer. De man heeft inmiddels zeven inbraken bekend. De politie van het district Oost zet het onderzoek voort.


* VROUW BEROOFD
Dinsdagmiddag omstreeks half één werd in de Statentunnel een 68-jarige vrouw beroofd. Het slachtoffer, dat slechthorend is, werd belaagd door een onbekende jongen. De jongen greep de vrouw bij de keel en snoerde haar de mond. Hij rukte haar ketting en armband los en pakte uit haar handtas de portemonnee. Hierna rende de jongen weg in de richting van de Beukelsdijk.