Gemeente Duiven


Nieuwsberichten

14-08-2002
Wie schrijft het Phenix Essay 2002?
Verandering in de kunsten door culturele diversiteit?

De Phenix Foundation organiseert in samenwerking met het NRC Handelsblad en het Vlaams en Nederlands Fonds voor de Letteren de Phenix Essayprijsvraag. Kunstenaars, critici, medewerkers van kunstinstellingen en opleidingsinstituten en het lezerspubliek worden uitgenodigd een essay te schrijven over de wijze waarop culturele diversiteit een verandering van kunsten veroorzaakt.

In Nederland en België bestaat de intentie het culturele domein een afspiegeling te laten zijn van de cultureel diverse samenleving. Maar hoe staat het ermee en waar zou het volgens u naar toe moeten gaan? Wordt de status-quo gerespecteerd als een goed werkend mechanisme, waarbij alles veilig is zolang iedereen op zijn eigen terrein blijft? Of zijn er in werkelijkheid grote verschuivingen gaande op het terrein van de kunsten?

Het essay mag minimaal 800 en maximaal 1200 woorden lang zijn. de jury zal in totaal 5 essays uitkiezen. De hoofdprijs is een geldbedrag van 3400,00; de overige vier ontvangen een geldbedrag van 450,00. De uitreiking is op 20 december 2002. Essays kunnen tot 1 november 2002 worden gestuurd aan De Phenix Foundation, Schiedamse Vest 58, 3011 BD Rotterdam of mailen naar info@phenixfoundation.nl .

Voor meer informatie kunt tijdens kantoortijden bellen met Esther de Charon de Saint Germain, Pr en Communicatie De Phenix Foundation, telefoon: (010) 2756171, e-mail: e.decharon@phenixfoundation.nl