Ingezonden persbericht


MAXDATA introduceert Arena slimline design-pc

Krachtige en kleine pc met Intel Pentium 4-processor

Amsterdam, 14 augustus 2002 - MAXDATA, Europees top 10-producent van IT-hardware, introduceert de MAXDATA Arena, een slimline-pc die krachtige prestaties koppelt aan een compact design. De Arena is dankzij de 'Small Form Factor'-behuizing geschikt voor zowel een staande als liggende opstelling. De toepassing van Intel Pentium 4-processors (1,4-2,0 GHz), de Intel 845-chipset en maximaal 1GB aan DDR SDRAM-geheugen maakt de Arena de perfecte pc voor toepassing binnen bedrijven. MAXDATA levert de Arena met onder andere Windows XP Professional.

De MAXDATA Arena-pc is uiterst stil dankzij de toepassing van een speciale heatpipe. Deze maakt het gebruik van een CPU-cooler overbodig. De grafische weergave wordt verzorgd door een GeForce2 grafische kaart met 32MB geheugen. Voor voldoende lees- en opslagcapaciteit zorgen de ingebouwde CD-ROM-drive, de 40 GB harddisk en de interne floppydisk-drive. Met het oog op de zakelijke toepassing is de Arena uitgerust met een op het moederbord geïntegreerde 10/100 MBit LAN-netwerkfunctionaliteit.

De Arena beschikt over twee seriële poorten, een parallelle poort, een PS/2-muis- en een keyboardaansluiting. Verder bevindt zich een MIDI game port aan de voorzijde. Aan zowel de voor- als de achterzijde bevinden zich verder twee USB-poorten. Standaard beschikt de pc over een AVM Fritz!Card PCI 2.0 LP ISDN-modem. Ook is er de mogelijkheid om multimedia-apparatuur aan te sluiten via de media connector en de audio pin-header aan de voorzijde.

De Arena-pc is standaard met een PCMCIA-slot uitgerust. Deze maakt het mogelijk bestanden op te slaan op een microdrive (een miniharddisk van 10 GB) of de Arena-pc draadloos te verbinden met een netwerk via een Wireless LAN-netwerkkaart. De bedrijfszekerheid van de pc is gegarandeerd dankzij hardware-gebaseerde intelligente antivirusbescherming in combinatie met hardware-monitoring en SMART-ondersteuning.

De MAXDATA Arena slimline-pc wordt geleverd binnen het MAXDATA built-to-order-programma, waarbij de koper zelf kan bepalen hoe de exacte configuratie van de pc eruit ziet. De pc wordt geleverd met drie jaar Collection, Repair & Return-garantie, waarbij gedurende het eerste jaar de reparatie on-site gebeurt. Binnen het built-to-order-programma is de garantie uit te breiden tot drie jaar on-site garantie. De Arena-pc is verkrijgbaar vanaf 769,- euro (exclusief BTW).

MAXDATA
MAXDATA heeft zich, sedert haar oprichting in 1987, ontwikkeld tot een vooraanstaande producent van hardware. Het bedrijf richt zich op het bieden van complete hardwareoplossingen aan bedrijven. MAXDATA produceert Belinea-monitoren, MAXDATA-pc's, -notebooks en -servers, en verkoopt deze uitsluitend via resellers en distributeurs.

MAXDATA behaalde in 2000 een omzet van bijna 1 miljard euro en is genoteerd aan de Neue Markt in Frankfurt. Het bedrijf heeft naast het hoofdkantoor in Duitsland vestigingen in België, Frankrijk, Groot-Brittannië, Nederland, Oostenrijk, Zwitserland en Spanje. De producten van MAXDATA zijn beschikbaar in ruim 30 landen in Europa.

Meer informatie is te vinden op www.maxdata.com

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal:

MAXDATA Benelux B.V.
Emile Schmeits
Tel.: 020 - 31 13 228
E-mail: emile.schmeits@maxdata.nl

Lammers van Toorenburg PR
Sylvia Simon
Tel.: 030 - 65 65 070
E-mail: sylvia@lvtpr.nl