AutoRai

14-8-2002

Kia Sorento nu bij dealer

Kias meest besproken model van de laatste weken is vanaf heden te bewonderen bij de 80 Kia dealers die Nederland rijk is. De bijzonder complete en luxueuze SUV (Sports Utility Vehicle) is een van de belangrijkste modelintroducties van Kia dit jaar.

Zelden deed een modelintroductie van het Zuid-Koreaanse merk zoveel stof opwaaien als de Kia Sorento.

Duizenden geïnteresseerden hebben reeds contact gezocht met de Kia-dealers of met de importeur Kia Motors Nederland. De meeste geïnteresseerden kwamen binnen via internet. Op de site www.kia.nl en www.sorento.nl is al geruime tijd informatie te vinden over de fraai gestileerde Sorento. Beide sites worden bovendien zeer regelmatig voorzien van het laatste nieuws. Dat leverde in enkele weken duizenden mensen op die om een folder of proefrit vroegen, of zich inschreven op de elektronische nieuwsbrief. Goed nieuws voor al deze maar ook andere geïnteresseerden, want de Sorento is vanaf heden leverbaar.

De stoere Sorento is gedurende de zomer alleen leverbaar met een moderne 2.5 liter common rail dieselmotor. Vanaf september wordt ook een 2.4 benzinemotor leverbaar. Eind van het jaar wordt het programma gecompleteerd door een 3.5 V6 benzinemotor. De prijzen van de Sorento beginnen bij 24.995,-. Een bijzondere aanbieding in dit snel groeiende marktsegment. Voor dat geld levert Kia de ruim bemeten Sorento in een zeer complete 2.4 LX uitvoering met een uitvoerige lijst aan standaard zaken, zoals: dubbele airbags, gordijnairbags voor en achter, ABS, EBD, elektrische ramen en spiegels en zelfs airconditioning. Vanaf deze week staat de Kia Sorento bij de dealer.