Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 14-08-2002 Persberichten district Binnensticht, 10.45 uur

Niet betalen, straf tegoed

DRIEBERGEN-RIJSENBURG / DOORN Een 48-jarige Nederlander, woonachtig in het Belgische Lummen, werd dinsdagavond rond 21.00 uur op de Driebergsestraatweg in Doorn aangehouden. Een horecagelegenheid uit Driebergen-Rijsenburg had de politie gebeld dat de man was vertrokken zonder betalen. De politie trof de man in Doorn aan. Volgens de man wilde hij de rekening wel betalen, maar wilde het personeel van de zaak dat niet. De man bleek nog enkele straffen open te hebben staan, goed voor ruim twee maanden cel. Hij is ingesloten.

Waarschuwen helpt niet

GROENEKAN Een 28-jarige automobiliste uit De Bilt was dinsdagavond tegen 19.00 uur eigenwijs en negeerde een waarschuwing van een agent, hetgeen een boete opleverde.

De vrouw negeerde op de Voordorpsedijk een geslotenverklaring en werd aangesproken door een agent. Die hoorde de vrouw aan en besloot haar met een waarschuwing terug te sturen. De vrouw deed dit, maar draaide halverwege de auto om haar rit in de verboden richting te vervolgen. Toen de agent haar bekeurde, werd de vrouw erg boos. Een kennis had immers gezegd dat zij daar wel mocht rijden

Een op zeven, een op acht en 55 km/u te snel

BINNENSTICHT Bij een snelheidscontrole op de Utrechtseweg in De Bilt bleek één op de acht passanten te snel te rijden. Tussen 15.00 en 17.00 uur werd de snelheid van 1.121 voertuigen gemeten. In totaal reden 141 voertuigen sneller dan de toegestane tachtig km/u. De snelste werd geklokt op 121 km/u. Alle overtreders krijgen binnen enkele weken een bekeuring thuisgestuurd.

Tijdens een snelheidscontrole op de Utrechtseweg in Zeist, tussen 14.15 en 15.15 uur, kreeg bijna één op de zeven passanten een bekeuring. Negentig voertuigen werden op de foto gezet en krijgen een bekeuring thuisgestuurd, twaalf bestuurders werden staandegehouden en kregen direct een bekeuring mee. De snelste reed 74 km/u waar 50 als limiet geldt. Buiten bekeuringen voor te snel rijden werden ondermeer bekeuringen geschreven voor een losse lading, een onleesbaar kenteken en twee bromfietsers die op het fietspad reden in plaats van op de rijbaan.

Een 25-jarige Utrechter raakte dinsdagmorgen rond 11.15 uur zijn rijbewijs kwijt omdat hij op de Amersfoortseweg in Zeist 55 km/u sneller reed dan de toegestane snelheid. De motorrijder reed 135 waar 80 de limiet is. Dit werd door een onopvallende video-auto van de politie vastgelegd. De man werd staandegehouden en moest zijn rijbewijs inleveren.

Jongen bijna gewurgd

ZEIST Omdat hij het kraken van de traptreden nadeed, werd een vijftienjarige jongen uit Zeist dinsdagmiddag op de Johan van Oldenbarneveltlaan bijna gewurgd door een glazenwasser.

De jongen deed het kraken van de trap na, wat de glazenwasser niet kon waarderen. Hij kwam de trap af en greep de jongen naar de keel. Met kracht werd de keel van de jongen dichtgedrukt en daarbij werd hij van de grond getild. De man liet los, waarna de jongen er vandoor ging en bij een bekende aanbelde. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Winkelpui geramd
ODIJK Dinsdagmorgen rond 05.30 uur werd een winkel aan De Meent gekraakt. Met een auto was de pui ingereden, waarna goederen zijn ingeladen en men er vandoor ging. De auto werd kort na de melding op de Burgweg leeg in de sloot aangetroffen. Dit voertuig bleek eerder deze maand gestolen in Utrecht. De politie heeft de zaak in onderzoek.