Politie Amsterdam-Amstelland

Neergestoken
14-8-2002. Vanochtend, rond half negen raakte een 39-jarige vrouw zwaargewond bij een steekpartij op een parkeerplaats tussen de Poeldijkstraat en de Westlandgracht. Zij is naar een ziekenhuis vervoerd en opgenomen. Haar toestand wordt inmiddels stabiel genoemd. Het motief voor deze daad moet worden gezocht in de relationele sfeer. De identiteit van de voortvluchtige verdachte is bij de politie bekend.


---

Gewapende overval
14-8-2002. Vannacht heeft een gewapende overval plaatsgevonden in een muziekstudio aan de Beijersweg. De overvaller eiste geld van een 45-jarig personeelslid. Er bleek echter geen geld aanwezig te zijn. Vervolgens dreigde de dader met een vuurwapen, sloeg het slachtoffer een aantal keer en gaf hem een stroomstoot met een stroomstootapparaat. Daarna bond hij de man vast en stopte hem in een kast. De 39-jarige eigenaar van het pand kreeg telefonisch een melding dat er een inbraak in zijn bedrijf plaatsvond. Toen hij even later daar aankwam, zag hij dat de voordeur openstond. Hij hoorde zijn werknemer roepen dat hij overvallen was, waarna hij de politie belde en de man uit zijn benadere positie bevrijdde.


---

Inbrekers betrapt
14-8-2002. Vannacht werden twee 16-jarige mannen aangehouden nadat zij op heterdaad waren betrapt bij een inbraak. De politie kwam de mannen op het spoor na een melding van een inbraak bij een bedrijf aan de Korte Prinsengracht. Toen de agenten poolshoogte namen, zagen ze een auto met drie inzittenden voor het bewuste pand staan. Zij gingen eropaf, maar de bestuurder van de auto gaf gas en ging er vandoor. Na een langdurige achtervolging, waarbij de automobilist alle beschikbare weggedeelten (fietspad, trottoir etc) gebruikte, kwam de vluchtauto op het Barentszplein tegen een glasbak tot stilstand. De inzittenden gingen er te voet vandoor, maar twee van hen konden in de Van Diemenstraat worden aangehouden. Een derde verdachte is nog voortvluchtig.


---

56 bonnen
14-8-2002. De politie schreef dinsdagmiddag 56 bonnen uit bij een algemene verkeerscontrole op de Hugo de Vrieslaan. Het rijden zonder autogordel, het overtreden van de maximumsnelheid en het niet kunnen tonen van rij- of kentekenbewijs waren de meest geconstateerde overtredingen.


---

Dodelijke val
14-8-2002. Gisterochtend is een 55-jarige man op het Piraeusplein dodelijk ten val gekomen toen hij de ramen aan het lappen was. Het slachtoffer werd in zeer kritieke toestand met de traumahelikopter overgebracht naar een ziekenhuis, waar hij later aan zijn verwondingen is overleden.


---

Snelheidsduivel
14-8-2002. Een Britse automobilist moest gisteren diep in de buidel tasten om zijn weg te kunnen vervolgen. Hij werd op de Nieuwe Leeuwarderweg geklokt terwijl hij 130 kilometer per uur reed, waar 70 is toegestaan. Directe betaling van van 382 euro voorkwam dat de man zijn rijbewijs kwijtraakte.


---