KLM

02/042

Trondheim nieuwe klm-bestemming in noorwegen

AMSTELVEEN, 14 augustus 2002 - KLM start met ingang van de Zomerdienst 2003 een nieuwe lijndienst tussen Amsterdam en Trondheim in Noorwegen. Vanaf 30 maart 2003 zal KLM tweemaal per dag een retourdienst tussen beide steden gaan onderhouden. Deze vluchten zullen worden gevlogen met een Fokker 70 van KLM cityhopper volgens het dagrandprincipe. Het vluchtschema met een vroege ochtend- en vroege avonddienst biedt de Noorse zakenreiziger de mogelijkheid de hele dag op de uitbestemming te verblijven en nog dezelfde dag weer thuis te arriveren. Bovendien sluit het vluchtschema op Schiphol goed aan op veel wereldwijde verbindingen van KLM en partnermaatschappijen.

Trondheim wordt, na Oslo, Bergen, Stavanger en Torp, de vijfde Noorse KLM-bestemming die vanaf Schiphol wordt bediend.

Daarnaast start KLM op 25 augustus 2002 een nieuwe retourdienst tussen het Schotse Aberdeen en Stavanger. Ook deze vluchten zullen tweemaal dagelijks met een Fokker 70 van KLM cityhopper worden uitgevoerd volgens het dagrandprincipe.

KLM heeft in de afgelopen jaren, mede als gevolg van de samenwerking met de voormalige Noorse partnermaatschappij Braathens, een sterke marktpositie in Noorwegen opgebouwd. Ondanks het beëindigen van die samenwerking eind 2001, kan KLM haar sterke marktpositie en de klantenvoorkeur behouden en uitbreiden.

Voor fotomateriaal: www.presslink.nl/klm

AMS/DR/BK

KLM CORPORATE COMMUNICATIONS (AMS/DR)
Marjolein Schotel
Media Relations
tel: 31-20 649 45 45
fax: 31-20 648 80 92
Email: secr.mediarelations@klm.com