GroenLinks Tweede-Kamerfractie Nieuwsbrief 14 augustus 2002 14:24 GroenLinks


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Wijnand Duyvendak stelt vragen over de inzet van Nederland op de Milieutop van Johannesburg

(14 augustus 2002)

Kamervraag

Vragen van het lid Duyvendak (GroenLinks) aan de Minister-President, de staatssecretaris van Buitenlandse Zaken en de staatssecretaris van VROM over de Nederlandse inzet in Johannesburg


1. Kent u de inhoud van de toespraak die staatssecretaris Van Ardenne op 13 augustus jl. hield bij Cordaid? Wat is de concrete invulling van de in die toespraak gedane toezegging dat Nederland zich met een "Rotterdamse aanpak op mondiale schaal" vooral zal inzetten op energie en water? Welke beleidsconsequenties worden hieraan verbonden?


2. Is in de instructie voor Johannesburg de instructie voor Prepcom 4 in Bali dat "Nederland zich zal inzetten om een kwantitatieve doelstelling te bereiken voor duurzame energie, met dien verstande dat zulks alleen voor rijke landen zou moeten gelden" overgenomen? Zo ja, hoe hoog is de concrete, kwantitatieve doelstelling? Wanneer zou deze bereikt moeten zijn, inclusief tussenstappen?


3. Deelt u de opvatting van het WNF dat in 2010 mondiaal 10% van onze energievoorziening uit duurzame energiebronnen afkomstig zou moeten zijn?

4. Wat is de Nederlandse inzet op het gebied van het afschaffen van subsidies op energie uit niet-duurzame bronnen, waarover op de voorbereidingstop in Bali is gediscussieerd?

5. Bent u, gezien de korte termijn waarop de top in Johannesburg begint, bereid deze vragen uiterlijk woensdag 21 augustus te beantwoorden?

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -