Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 14-08-2002 Persnerichten district Maastricht (HP 13.40 uur) Woensdag 14 augustus 2002

Maastricht, rijden onder invloed:
Een 22 jarige bromfietser woonachtig te Maastricht is woensdagmorgen 14 augustus 2002 door de politie bekeurd wegen het rijden onder invloed in een personenauto.
Het alcoholgebruik van de bromfietser werd kort na 01.00 uur vastgesteld bij een routinecontrole op de Tongersestraat te Maastricht. Bij het eerste contact met de bestuurder bleek hij naar het gebruik van alcohol te ruiken hetgeen een alcoholblaastest nog eens bevestigde. De bromfietsbestuurder werd daarop meegenomen naar het politiebureau waar hij een ademanalyse diende te ondergaan. De uitslag van de analyse gaf een alcoholpromillage aan van 1.8 promille. Tegen de inwoner van Maastricht werd proces-verbaal opgemaakt waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd. Bij het raadplegen van de geautomatiseerde bestanden bleek dat de bestuurder nog een geldboete had te voldoen aan justitie t.b.v. bijna 338 euro bij niet betalen te vervangen door 12 dagen hechtenisstraf, wegens het niet verzekerd hebben van een auto. De inwoner van Maastricht betaalde de openstaande boete. Na verhoor kon hij huiswaarts met een rijverbod van 9 uur in zijn bezit.

Eckelrade, brandstichting:
Woensdagmorgen 14 augustus 2002 heeft een brand gewoed in een schuur gelegen achter een woning aan de Dorpsstraat te Eckelrade. De brand werd ontdekt omstreeks 01.45 uur door een buurman die de bewoner onmiddellijk waarschuwde en tevens de brandweer in kennis stelde. De in de schuur opgeslagen balen stro en hooi bleken vlam te hebben gevat. De bewoner begon meteen met het blussen door gebruikmaking van een tuinslang. De brandweer nam daarna het blussen over en bluste de brand. Door de brand brandde een gat in het uit asbest platen bestaande dak. Of er asbestdeeltjes zijn vrijgekomen is niet bekend. De brandweer heeft de gemeente van de brand in kennis gesteld en zal vandaag hierna onderzoek doen. Vermoedelijk betreft het een brandstichtingen omdat er bij onderzoek twee brandhaarden werden aangetroffen. De gedupeerde bewoner heeft van de brandstichting bij de politie aangifte gedaan. Er wordt een verder onderzoek ingesteld.

Maastricht, motorrijder gewond:
Een 34 jarige motorrijder uit het Belgische Walhain is dinsdagmiddag 13 augustus 2002 gewond geraakt bij een eenzijdig verkeersongeval. De inwoner van Walhain reed omstreeks 16.00 uur over de autosnelweg Luik Maastricht komende uit de richting van Luik. Hij wilde de parkeerplaats Patiel oprijden. In de flauwe bocht van de afrit van de autosnelweg naar deze parkeerplaats schoot de motorrijder, vermoedelijk door een te hoge snelheid, van de rijbaan en reed tegen een in de berm staande boom. Hij bleef gewond op de grond liggen. Per ambulance werd het slachtoffer overgebracht naar het Academisch ziekenhuis te Maastricht waar een open beenbreuk, snijwonden en diverse kneuzingen werden vastgesteld. Het slachtoffer werd opgenomen.

De motor, die vermoedelijk totaal beschadigd is, moest door een bergingsbedrijf worden weg getakeld.