GroenLinks Tweede-Kamerfractie Nieuwsbrief 14 augustus 2002 15:= GroenLinks

04

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -=
-

Paul Rosenm=F6ller wil opheldering over koopkrachtverlies http://www.groenlinks.nl/partij/2dekamer/vragen/64000579.html (14 augustus 2002)

Kamervraag
Vragen van het lid Rosenm=F6ller (GroenLinks) aan de minister van Sociale Z= aken en Werkgelegenheid naar aanleiding van het artikel in de Volkskrant d.= d. 14-08-2002 over de gevolgen van de kabinetsplannen voor de koopkracht va= n huishoudens in Nederland.


1. Kent u het artikel in De Volkskrant van 14 augustus dat onder de titel &= #8216;Huishoudens dupe plannen kabinet' verscheen op de voorpagina?


2. Hoe denkt u over het feit dat volgens berekeningen van het CPB minstens = 250 duizend huishoudens er de komende jaren in inkomen op achteruit gaan in= het licht van de belofte tijdens de formatie dat niemand erop achteruit zo= u gaan?


3. Hoe beoordeelt u de stellingname van de Groningse econoom Flip de Kam da= t het aantal mensen dat als gevolg van de plannen van het kabinet erop acht= eruitgaat makkelijk kan oplopen tot een half miljoen?


4. Is het mogelijk om nieuwe berekeningen te laten maken waarbij wel rekeni= ng wordt gehouden met de afschaffing van het spaarloon en de lijfrente-aftr= ek?


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -=
-