Korps: Friesland, plaats: Fryslân 14-08-2002
Politieberichten 14/8 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Wijnjewoude: diefstal uit auto.
In de nacht van dinsdag op woensdag is vanuit een geparkeerd staande personenauto aan de Te Nijenhuiswei een radio-cd-speler ontvreemd. De deur aan de bestuurderskant is opengebroken. Aangifte werd gedaan door een 69-jarige inwoner van Wijnjewoude.

Leeuwarden: diefstal grote party vis.
In de nacht van dinsdag op woensdag werd er ingebroken in een koelcel van een bedrijf aan de Plutoweg. Daders hebben vermoedelijk gebruik gemaakt van een valse sleutel. Een stuk van de sleutel stak nog in het slot. De vis was verpakt in 44 gele viskisten met opschrift PO URK. Het was ongeveer 1000 kilo zeevis van diverse soorten. Aangifte werd gedaan door een 39-jarige inwoner van Leeuwarden.

Drachten: diefstal cd/boekenbonnen.
Dinsdag tussen 14.30 uur en 16.00 uur werd achter de toonbank van een boekhandel aan de Houtlaan weggenomen een aantal cd- en boekenbonnen. Aangifte werd gedaan door een 53-jsarige inwoonster van Drachten.

Leeuwarden: inbraak woning.
Woensdag omstreeks 07.00 uur werd er ingebroken in een woning aan de Jakob van Aakenstraat. Het ruitje van de voordeur werd ingeslagen Uit woonkamer werden ontvreemd: een videocamera, computer, dvd-speler en een fotocamera. Aangifte werd gedaan door een 54-jarige inwoner van Leeuwarden.

Leeuwarden: inbraak kantoor.
In de nacht van dinsdag op woensdag werd er ingebroken in een kantoor van een stichting aan de Dokkumertrekweg. Door het vernielen van een ramen kon men binnen komen. Uit het kantoor werden een tweetal computers weggenomen en een grote hoeveel sleutels van woningen. Aangifte werd gedaan door een 34-jarige inwoner van Leeuwarden. Omstreeks 08.oo vanmorgen vond de huismeester, dat hij in de buurt van het kantoor een tas met sleutels had gevonden. Mogelijk dus alle sleutels weer terug.

Drachten: winkeldiefstal.
Woensdag omstreeks 11.15 uur werd in een supermarkt aan de Dwarswyk aangehouden een 42-jarige inwoner van Drachten. Hij had een busje vaseline weggenomen. Door een personeelslid aangehouden. Proces-verbaal zal worden opgemaakt.

Leeuwarden: straatroof.
Woensdag omstreeks 00.35 uur liep een 18-jarige inwoonster van Leeuwarden op de Robinsonstraat. Op een gegeven moment stopte twee jongens op een fiets naast haar. Een van de twee zei tegen haar: Geef mij je spullen. Ze heeft vervolgens haar gsm afgegeven. Hierna verdwenen ze snel weer. Geen signalement bekend.

Leeuwarden: diefstal uit auto.
In de nacht van dinsdag op woensdag werd er ingebroken in een geparkeerd staande auto op de Archipelweg. Uit de auto werd weggenomen een autoradio en een klein klokje. Aangifte werd gedaan door een 80-jarige inwoner van Leeuwarden. Op de achterbank van genoemde auto werd een gsm aangetroffen. Zodoende mogelijk ook de dader bekend. Onderzoek wordt voortgezet.

Gorredijk: diefstal personenauto.
In de nacht van dinsdag op woensdag werd een personenauto ontvreemd die geparkeerd stond aan de Ra Anana. Merk Opel Vectra, kleur: zwart en voorzien van het kenteken FG-RL-18, bouwjaar 1992. Aangifte werd gedaan door een 43-jarige inwoner van Gorredijk.

Bureau Communicatie tel: (058) 880 8272