Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Breda

Datum: 14/8/2002
Auteur: Willem van Hooijdonk

Schennispleger aangehouden

BREDA: Een 36-jarige Bredanaar is gisteravond op de Valkenstraat aangehouden omdat hij in zijn auto schennis pleegde ten opzichte van voorbijgangers. Na zijn aanhouding gedroeg hij zich zeer recalcitrant en uitte hij op het bureau diverse dreigementen naar agenten. Hij is door een hulpofficier van justitie vanwege deze bedreigingen in verzekering gesteld.

Gisteravond kreeg de Bredase politie omstreeks 21.00 uur een melding dat op de Valkenstraat een man vanuit zijn auto voorbijgangers aansprak en aan hen zijn geslachtsdeel toonde. Ook liet hij hun een boekje zien met daarin seksueel getinte afbeeldingen. De politie heeft de man, een 36-jarige Bredanaar, aangehouden. Op het politiebureau begon hij onophoudelijk tegen de celdeur te schoppen. Tevens bedreigde hij de agenten die met zijn zaak bezig waren. Hierop is de man onder dwang overgebracht naar het cellencomplex Mijkenbroek. Hij is door een hulpofficier van justitie in verzekering gesteld.

Inbraken in woningen

ZUNDERT: In een woning aan de Leeuwerikstraat is ingebroken. Er werd een sleutelbos ontvreemd. Ook is geprobeerd via de berging in te breken in een woning aan de Achtmaalseweg. Er wordt echter niets vermist. Verder is ingebroken in een woning aan de Azalearing. Naast geld en pasjes werden ook de autosleutels en de auto, een witte Volvo S40 vvhk 98-HR-PS gestolen.

Aanhouding winkeldief

BREDA: Bij een drogist aan de Hendrik Berlagestraat is een 57-jarige Bredase aangehouden. Ze had een potje oogcrème niet afgerekend aan de kassa, ter waarde van 9,98 Euro. Na overleg met de parketsecretaris is haar een boete van 130,00 Euro opgelegd. De boete werd direct voldaan door de verdachte.
Bewoner voorkomt inbraak en krijgt hulp uit de buurt

TETERINGEN: Gistermiddag, dinsdag 13 augustus 2002 kreeg de politie omstreeks 15.30 uur een melding dat buurtbewoners in Teteringen een man vasthielden die zich op verdachte wijze had opgehouden in de achtertuin van een woning aan de Kerkstraat. Deze tuin is alleen bereikbaar door over een hek te klimmen of via de tuin van de aangrenzende buren.

Ter plaatse bleek dat omstanders de verdachte hadden opgesloten in een personenauto. De man was betrapt toen hij zich in een tuin bevond van de woning aan de Kerkstraat. De bewoner had hem aangesproken en gevraagd wat hij in zijn tuin deed. De man vertelde hem dat hij op zoek was naar een hondje. Hierna ontstond tussen beiden een kort handgemeen waarna de inbreker vluchtte.

Door drie omstanders werd hij vastgepakt en in afwachting van de politie in een auto opgesloten. Het betreft een 35-jarige Tilburger, hij is een bekende van de politie. Er bleken geen verbrekingen aan de woning te zijn. Omdat poging tot inbraak niet te bewijzen was, heeft de verdachte na overleg met justitie een dagvaarding gekregen ter zake huisvredebreuk. De politie heeft een uitgebreid buurtonderzoek ingesteld. Door een getuige was gezien dat de verdachte in gezelschap was van een ander persoon die snel wegreed met een auto, waarvan later bleek dat in Tilburg aangifte was gedaan van diefstal van de kentekenplaten die op deze auto zaten. Het onderzoek wordt voortgezet.

Inbreker aangehouden

BREDA: De politie heeft vanmorgen op de Verbeetenstraat een 33-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats aangehouden. De man wordt er van verdacht ingebroken te hebben in een bedrijfspand aan de Concordiastraat te Breda.

De nacht van woensdag 31 op donderdag 1 augustus jl. werd omstreeks 03.30 uur ingebroken. De dader verschafte zich de toegang tot het pand door een ruit in te slaan. Uit het pand werd een flatscreen monitor gestolen. De politie kwam de verdachte door rechercheonderzoek op het spoor. Hij is vanmorgen door een Hulpofficier van Justitie in verzekering gesteld.

Diefstal auto's

BREDA: Vanaf de Brusselstraat is weggenomen een grijze Mazda 323, vvk TB-76-NT. In de auto ook weggenomen 2 handelaarkentekens 11-HA-28.

BREDA: Vanaf het parkeerterrein achter het station aan de Oude Terheijdenseweg is weggenomen een witte Opel Kadett, vvk RN-94-LH.

Illegale vreemdeling en zwartrijders op het station

BREDA: Op het station is gistermiddag omstreeks 16.15 uur aangehouden een vreemdeling welke afkomstig was Georgië. Hij had geen treinkaartje en te weinig geld om de reis te betalen. Was tevens niet in het bezit van enig legitimatiebewijs. Had diverse verklaringen omtrent zijn verblijf in Nederland. Hij is voor verder onderzoek overgedragen aan de Vreemdelingendienst.

Op het station te Breda zijn gistermiddagtwee mannen woonachtig in Breda ivm zwartrijden en niet bij zich hebben van een geldig legitimatiebewijs aangehouden. Na verhoor en een boetebetaling zijn de verdachte heengezonden.

Inbraak woning

BREDA: Via de Bulgaarse methode heeft men ingebroken in een woning aan de Temsestraat. Door het vernielen van het voordeurslot verkreeg men toegang tot in de woning. De gehele woning is doorzocht. Het is nog onbekend wat er is weggenomen.

Aanhouding winkeldievegge

BREDA: Een 56-jarige inwoonster van Terheijden is gisteravond aangehouden voor winkeldiefstal op het winkelcentrum Moerwijk in Breda. Ze bij een kledingzaak voor 102,35 Euro aan kleding niet afgerekend aan de kassa. Toen ze door het beveiligingspoortje liep ging het alarm af. Na onderzoek is ze heengezonden. Tegen de dievegge wordt proces-verbaal opgemaakt.