Gemeente Nijmegen

Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 329 23 78
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen

persInformatie

Datum Nummer persbericht
14 augustus 2002 p129


Brandoefening voor studenten tijdens introductiedagen KUN

Met een brandoefening willen de gemeente Nijmegen en de brandweer studenten bewust maken van de gevaren bij brand. Nijmegen telt ruim 1100 geregistreerde studentenhuizen. Uit onderzoek bij 350 studentenpanden blijken er 150 niet geheel brandveilig.

De eigenaren van deze panden moeten de gebreken binnen een redelijke termijn verhelpen. Bij weigering regelt de gemeente dit op kosten van de eigenaar. In ernstige gevallen kan een pand worden gesloten.

De kamerbewoners zijn verantwoordelijk voor een veilig gebruik van het pand. Zij moeten bijvoorbeeld de vluchtwegen vrijhouden van obstakels. Uit het onderzoek bleken veel kamerbewoners zich hier onvoldoende van bewust. ,,Als er brand uitbreekt, ben ik zo weg'', was een veel gehoorde opmerking. In de praktijk verandert het stapeltje kratten of de op de gang staande fiets de veilige vluchtweg echter al snel in een dodelijke val.

Tijdens de introductiedagen van de Katholieke Universiteit Nijmegen zetten de gemeente en brandweer op het sportcomplex van de KUN een ruimte in de rook. Daarbij ervaren de studenten hoe moeilijk het is om zich een weg te banen uit een rokerige ruimte. De gemeente en brandweer hopen hen zo te stimuleren hun eigen verantwoordelijkheid te nemen en hun woning veilig te houden. Vorig jaar werd eenzelfde actie gehouden. Gemeente en brandweer willen deze actie zeker nog een aantal jaren houden.

De introductie vindt plaats van 20 tot en met 22 augustus. Op dinsdag 20 en woensdag 21 augustus wordt de actie gehouden tussen 12.45 en 17.00 uur. Op donderdag 22 augustus van 11.45 tot 16.00 uur. Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Arian Kuil, doorkiesnummer 3292380


---
Alle informatie in dit emailbericht is onder voorbehoud. De Gemeente Nijmegen is op geen enkele wijze aansprakelijk voor vergissingen of onjuistheden in dit bericht.