Nieuwsbericht

woensdag 14 augustus 2002, 16.00 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Diefstal auto's
Castricum, dinsdag 13 augustus 2002.
Tussen zondag 11 en dinsdag 13 augustus werd een personenauto gestolen vanaf de Zeeweg. De auto stond geparkeerd op een parkeerterrein langs genoemde weg. Het betreft een auto van het merk Honda, type CRX. De auto is zwart van kleur en voert het kenteken 65-HN-KP.

Alkmaar, dinsdag 13 augustus 2002.
Dinsdag werd aangifte gedaan van diefstal van een personenauto die geparkeerd stond op Smaragdweg. De diefstal moet hebben plaats gevonden tussen 7 en 13 augustus 2002. Het gaat om een auto van het merk Volkswagen, type Passat. De auto is blauw van kleur en voert het kenteken
49-GG-HD.

Snelheidscontroles
Alkmaar, dinsdag 13 augustus 2002.
Dinsdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur werden een snelheidscontroles gehouden op de Laan van Straatburg en de Noorderkade. In totaal werden 11 bestuurders bekeurd omdat zij te snel reden. Een motorrijder, een 34-jarige Alkmaarder, reed 117 km/u waar 50 km/u is toegestaan. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Heerhugowaard, dinsdag 13 augustus 2002.
Dinsdagavond tussen 20.00 en 22.30 uur werden snelheidscontroles uitgevoerd op de Smaragd. Hierbij werd het volgende geconstateerd. Maximumsnelheid ter plaatse: 50 km/u
Aantal passanten: 401
Aantal overtredingen: 30
Hoogs gemeten snelheid: 67 km/u.

Twee vrouwen gewond na aanrijding
Alkmaar, dinsdag 13 augustus 2002.
Dinsdagmiddag omstreeks 15.30 uur vond een aanrijding plaats op de kruising van de Martin Luther Kingweg en de Bergerweg. In verband met het vervoer van een drenkeling vanuit Callantsoog werd op deze kruising het verkeer geregeld door drie agenten om voor de ambulance een snelle doorgang te creëren. Het verkeer op alle wegen, met uitzondering van het verkeer uit de richting Den Helder, stond stil. Toen het verkeerslicht op de Bergerweg groen licht uitstraalde reed een 69-jarige bestuurder van een personenauto uit Oude Niedorp het kruisingsvlak op en werd vervolgens in de flank gegrepen door een andere personenauto. Door de aanrijding konden de deuren van de auto van de Oude Niedorper niet meer open. De bestuurder en twee inzittende vrouwen waarvan op dit moment nog geen personalia bekend is, zijn door de brandweer bevrijd. De beide vrouwen zijn voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

Poging diefstal auto's
Heiloo, woensdag 14 augustus 2002.
In de nacht van dinsdag op woensdag werd gepoogd om een viertal auto's te stelen. De auto's stonden geparkeerd op de Ronde Laan, De Holleweg, De Kreek en de Rosendaal. In alle gevallen had men een deel van het portier verbogen en was men op deze manier in de auto gekomen. Daarnaast werden in sommige auto nog meer vernielingen aangericht zoals het lostrekken van stroomdraden. Voorzover bekend werden er geen goederen weggenomen. Gezien het tijdstip en de werkwijze is het niet ondenkbeeldig dat de vernielingen zijn gepleegd door dezelfde dader(s).

Vrouw gewond na eenzijdig ongeval
Egmond aan Zee, dinsdag 13 augustus 2002.
Dinsdagavond is een 80-jarige vrouw uit Egmond aan Zee gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. De vrouw wilde achteruit rijdend haar auto parkeren in een garagebox aan de Kennedyboulevard. Door tot nu toe onbekende oorzaak reed de vrouw volgas tegen de gevel van een flatgebouw. Hierbij raakte zij gewond aan een been. Zij is overgebracht naar het ziekenhuis en daar opgenomen.

Man gewond na aanrijding
Heerhugowaard, dinsdag 13 augustus 2002.
Dinsdagavond omstreeks 23.45 uur vond een aanrijding plaats op de kruising van de Krusemanlaan met Brouwersgracht en de Van der Weydenlaan. De bestuurder van een personenauto, een 37-jarige inwoner van Obdam reed op de genoemde kruising en kwam in botsing met een auto die bestuurd werd door een 26-jarige man uit Heerhugowaard. Door de aanrijding raakte de laatste bestuurder gewond aan zijn rug. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis en is daar opgenomen. Op de kruising wordt het verkeer geregeld door verkeerslichten. Het is vooralsnog niet duidelijk welke van de twee bestuurders het rode verkeerslicht heeft genegeerd. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Heerhugowaard, telefoon 0900-8844.

Man pleegt vernielingen en steelt twee auto's
Alkmaar, woensdag 14 augustus 2002.
In de afgelopen nacht heeft een 44-jarige man uit Alkmaar twee auto's weggenomen van een kennis van hem. De man en de eigenaresse van de auto's hadden woorden met elkaar. De verdachte nam vervolgens de sleutels van de twee auto's van aangeefster weg uit haar tas. Uit kwaadheid is hij met een van deze auto's, een camper, een aantal keren tegen de geval van een pand aan de Vincent van Goghlaan gereden. Korte tijd later werd de auto elders in het Hoefplan aangetroffen. De andere auto, een grijze Renault Espace met het kenteken YD-30-FF bleek eveneens te zijn verdwenen. De dader kon nog niet worden gehoord omdat hij tot op heden onvindbaar is.

Man met luchtbuks aangetroffen op dak
Alkmaar, woensdag 14 augustus 2002.
Vanmorgen zagen voorbijgangers een man met een wapen staan op een dak van een gebouw aan het Hofplein. Toen de politie ter plaatse kwam sommeerde deze de man naar beneden te komen. Hij kwam uiteindelijk naar buiten en overhandigde het wapen. Het bleek te gaan om een luchtdrukgeweer. De verdachte, een 26-jarige Alkmaarder, verklaarde op het dak geschoten te hebben op een aantal lege flesjes. Hij heeft als eigenaar afstand gedaan van het wapen. Door de technische recherche zal een onderzoek worden ingesteld of het om een wapen gaat welke volgens de Wet Wapens en Munitie is verboden.

NOORDKOP

Meisje gewond na val van kar
De Cocksdorp, dinsdag 13 augustus 2002.
Dinsdagmiddag raakte een 16-jarig meisje uit Heinekenzand gewond aan haar pols toen zij van een kiepbak viel. Het slachtoffer was een deel van een schuur aan de Zanddijk aan het schilderen en gebruikte een achter een tractor gekoppelde kiepkar als opstap. Toen haar vriend de tractor wilde verplaatsen schoot de blokkering van de kar los. Hierop viel het slachtoffer van een hoogte van drie meter op de grond en verwondde haar pols.

Vrouw overvallen
Den Helder, dinsdag 13 augustus 2002.
Vandaag heeft een 58-jarige vrouw uit Den Helder aangifte gedaan van het feit dat zij zondag 11 augustus 2002, tussen 23.00 en 23.30 werd overvallen door twee mannen. Dit gebeurde op de Scheldestraat ter hoogte van de Amerstraat. De vrouw reed daar op haar fiets en werd plotseling beet gepakt door twee mannen. Zij wilden geld van de vrouw hebben. Terwijl de ene verdachte het slachtoffer vasthield zocht de andere naar waardevolle spullen. Vervolgens wilden de daders de fiets van het slachtoffer meenemen. Het slachtoffer hield haar fiets echter vast en wist aan te bellen bij een woning. Hierop verdwenen de beide daders. Uiteindelijk mist het slachtoffer een bril. De daders zijn mannen van ongeveer 20 jaar oud. Zij hebben beiden een donkere huidskleur en een tenger postuur. Beide verdachten waren donker gekleed. Eventuele getuigen van deze overval worden verzocht contact op te nemen met de politie in Den Helder, telefoon 0900-8844.

Inbraak/vernieling in/aan auto's
Den Helder, dinsdag 13 augustus 2002.
In de nacht van maandag 12 op dinsdag 13 augustus 2002 werden vernielingen gepleegd aan twee auto's die geparkeerd stonden aan de Loodsgracht. Van een van de auto's bleek een raampje te zijn vernield. Vanuit de auto werden onder anderen audio apparatuur en een aantal cd's weggenomen.
Aan een auto die daarbij vlakbij stond geparkeerd werden een aantal vernielingen gepleegd. De eigenaar van deze auto constateerde vanmorgen een aantal deuken in het dak van de auto. Tevens bleek een portier te zijn ontzet. Kennelijk heeft men geprobeerd om op deze manier de auto open te breken hetgeen echter niet lukte. Gezien het tijdstip en de plaats van de vernielingen c.q. inbraak is het heel goed mogelijk dat deze zijn gepleegd door dezelfde dader(s).

Bijna een kwart te snel langs radar
Barsingerhorn, 13 augustus 2002.
Bij een snelheidscontrole op de N248, op dinsdag 13 augustus 2002 tussen 19.00 en 21.00 uur, reed maar liefst 23% van de automobilisten te snel langs de radar. Hoogst gemeten snelheid bleek 113 km/h i.p.v. het toegestane maximum van 80 km/h ter plekke. De N248, de Provincialeweg van Stolpen naar Wieringerwerf is sinds 1 augustus jl. opgenomen in het verkeershandhavingsproject van de Politie Noord-Holland Noord. Dit betekent dat iedere dag op deze weg, maar ook op de N249, de weg van de Stolpen naar van Ewijcksluis, een radarauto staat.

Bij een controle tussen dezelfde tijdstippen op de N9, ter hoogte van 't Zand en Sint Maartensvlotbrug, waar een opvallende politieauto werd gebruikt, reed ook maar liefst 12% te snel. Ondanks de opvallende aanwezigheid van de politieauto met rode en witte strepen werden maximum snelheden genoteerd van 129 en 133 kilometer per uur, terwijl op genoemde weg 80 km/h als maximum is toegestaan. Het verkeershandhavingsteam zal de opvallende auto vaker inzetten bij verkeerscontroles.
Bij de controles die overdag op die wegen worden uitgevoerd liggen de percentages aanmerkelijk lager. In totaal werden op beide wegen in de afgelopen twee weken 395 bestuurders bekeurd omdat zij zich niet aan de snelheid hielden. Het verkeersproject heeft als doel het aantal verkeersslachtoffers drastisch te verminderen. Daarbij wordt ook extra gelet op het gebruik van de autogordel, het gebruik van de helm, rijden door rood en rijden onder invloed van alcohol en/of drugs.

Man aangehouden na het plegen van openbare schennis Den Helder, woensdag 14 augustus 2002.
Woensdagmorgen werd een 27-jarige man uit Den Helder aangehouden op de Schagenstraat. Kort daarvoor had de man openbare schennis van de eerbaarheid gepleegd ten opzicht van een 25-jarige vrouw uit Den Helder. De verdachte toonde haar zijn geslachtsdeel. Hij is na zijn aanhouding overgebracht naar het bureau. Na zijn verhoor is hij weer in vrijheid gesteld.

WESTFRIESLAND

Verkeerscontrole met video-auto
Lambertschaag, dinsdag 13 augustus 2002.
Dinsdagavond werd een verkeerscontrole uitgevoerd waarbij gebruik gemaakt werd van een zogenaamde video-auto. Tijdens deze controle, die plaats vond op de Provincialeweg N239 tussen Aartswoud en Medemblik, werden zes bestuurders bekeurd omdat zij te snel reden. Eén van deze bestuurders, 22-jarige man uit Alkmaar, reed met zijn auto 150 km/u op een plaats waar 80 km/u was toegestaan. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Vrouw gewond aangetroffen
Hoorn, woensdag 14 augustus 2002.
Vannacht werd een gewonde vrouw aangetroffen op de Weel. Het slachtoffer, een 26-jarige vrouw uit Hoorn, zat op de grond en was gewond aan een oog. In eerste instantie werd niet duidelijk wat er gebeurd was. De vrouw is voor behandeling van haar verwonding overgebracht naar het ziekenhuis. Later verklaarde zij dat zij was mishandeld door een man die haar enkele dagen gelden ook al had mishandeld. Een onderzoek met het slachtoffer naar de mogelijke dader bleef zonder resultaat.

Computer gestolen uit schoolgebouw
Hoorn, dinsdag 13 augustus 2002.
Dinsdag heeft de directie van een school aan de Tweeboomlaan aangifte gedaan van diefstal van een computer. De diefstal moet hebben plaats gevonden tijdens de afgelopen vakantieperiode. Men kwam in de school door het vernielen van een raam. Het is niet meer na te gaan wanneer de inbraak precies heeft plaats gevonden.

Gereedschap gestolen
Medemblik, woensdag 14 augustus 2002.
In de nacht van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een woning aan de Draak. Vermoedelijk is men via een niet afgesloten deur in de woning gekomen. Vanuit het huis werd een rijbewijs weggenomen. De eigenaar mist tevens een hoeveel gereedschap die in de garage lag.

Vrouw aangehouden na het doorrijden na een aanrijding Hoorn, dinsdag 13 augustus 2002.
Dinsdagmiddag is een 21-jarige bestuurster van een personenauto aangehouden op de Patio. Kort daarvoor was zij betrokken bij een aanrijding op de rotonde van de Zwaagmergouw en de Nieuwe Steen. De vrouw verleende op deze rotonde geen voorrang aan een 17-jarige bestuurster van een fiets waardoor een aanrijding ontstond. Hierbij raakte het 17-jarige meisje gewond en is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Na de aanrijding reed de autobestuurster door. Een getuige noteerde het kenteken waarna de vrouw kon worden aangehouden. Zij is in de loop van de middag, na haar verhoor weer in vrijheid gesteld.

Bromfietscontrole
Zwaagdijk, dinsdag 13 augustus 2002.
Dinsdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur werd een verkeerscontrole uitgevoerd op Zwaagdijk. Deze controle was vooral gericht op brom- en snorfietsers. Tijdens deze controle werden drie bestuurders bekeurd omdat de constructiesnelheid van hun bromfiets te hoog was.

Sieraden gestolen uit woning
Enkhuizen, woensdag 14 augustus 2002.
Vandaag heeft de bewoner van een woning aan de Tom Kranenburgstraat aangifte gedaan van een diefstal uit zijn woning. Deze diefstal moet hebben plaats gevonden op maandag 12 augustus 2002 tussen 08.45 en 13.45 uur. Vermoedelijk heeft men de woning betreden via een niet afgesloten garagedeur. Vanuit het huis werden verschillende sieraden weggenomen. De bewoners waren op het moment van de diefstal aan het werk in de tuin.