Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 14-08-2002
Persberichten woensdagmiddag 14 augustus 2002 Perspiket door Ron Reinds 06-52528707

Aanrijding

EMMER COMPASCUUM Vond er vanmorgen een aanrijding plaats op de kruising van de Westelijke Doorsnee NZ met het Oosterdiep WZ. Een 35-jarige inwoner uit Zwartemeer die over het Oosterdiep WZ met zijn personenauto + aanhangwagen reed sloeg linksaf terwijl uit tegengestelde richting een bedrijfsauto met aanhanger naderde die rechtdoor wilde. Een aanrijding was het gevolg. De schade was groot.

Auto-inbraken

ANNEN - Een 39-jarige inwoner uit Annen ontdekte vanmorgen dat er ingebroken was in zijn bedrijfsauto. Uit de auto die geparkeerd stond op de oprit bij zijn woning aan de Kruisakkers werden een radio-cd-speler en een gsm ontvreemd. De auto werd geopend door het portierslot te vernielen. Waarde van de gestolen goederen is 651. De hoogte van de schade is niet bekend.

Eveneens werd er ingebroken in de auto van een 38-jarige inwoonster van Annen. De auto die op de Geerakkers geparkeerd stond werd op onbekende wijze geopend waarna de autoradio-cd-speler ontvreemd werd. Waarde 240

NIEUWEDIEP Deed een 41-jarige eigenaar uit Nieuwediep aangifte van inbraak in zijn bestelbus. Het voertuig stond geparkeerd voor zijn werkplaats op het Bareveld en was niet afgesloten. Een gsm werd weggenomen. De inbraak is vanmorgen tussen 10.45 en 11.00 uur gebeurd.

Vernieling

DWINGELOO Bij het sportpark Hulsebos aan het Westeinde zijn tien reclameborden vernield. De vernieling van deze borden die om het voetbalveld van de voetbalvereniging Dwingeloo staan moet gebeurd zijn tussen 12 juli en 1 augustus. Met een zwaar voorwerp zijn er gaten in de borden geslagen. De schade bedraagt 1750. De politie verzoekt getuigen van deze vernieling zich te melden op tel.nr. 0900-8844.

Bedrijfsinbraken

VEENOORD Afgelopen nacht is er ingebroken bij een bedrijf aan de Boerdijk. Door de achterdeur te vernielen kon men binnenkomen. In het bedrijf werden vijf gsm telefoons weggenomen. Waarde niet bekend.

HOLLANDSCHEVELD Behalve dat er afgelopen nacht ingebroken is in een kapperszaak aan Het Hoekje, is er tevens in nog drie panden ingebroken. Het gaat hier om een poging tot inbraak in een café aan Het Hoekje, een inbraak in sporthal De Marke aan de Otto Zomerweg en een inbraak in een bibliotheek aan de Kerkenkavel. De technische recherche stelt een onderzoek in en kijkt of de inbraaksporen bij deze panden overeenkomsten met elkaar vertonen. Bij de kapperszaak werd niets ontvreemd, uit de sporthal werd geld, een cd-speler, een grootbeeld televisie en snoepgoed weggenomen en in de bibliotheek werd een geldbedrag van ongeveer 63 uit een geldkistje weggenomen. Onderzoek volgt.

Aanrijding letsel

BEILEN Vanmorgen heeft er een frontale aanrijding plaatsgevonden op de Asserweg. Een 20-jarige inwoonster uit Zwiggelte reed met haar bedrijfsbus over de Asserweg komende uit de richting van Hooghalen. Afgeleid door haar eveneens voorin zittend hondje kwam ze op de linker weghelft terecht waarbij ze op 50-jarige inwoner van Beilen botste die in een personenauto reed. De man werd met een hoofdwond per ambulance vervoerd naar het Wilhelminaziekenhuis in Assen. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd.

Brand Mauritshof aangestoken

HOOGEVEEN De brand die op 12 juli discotheek De Mauritshof aan het Prins Mauritsplein verwoestte blijkt te zijn aangestoken. Dit is gebleken uit het politieonderzoek tot nu toe en de voorlopige resultaten van het Nederlands Forensisch Instituut. Daar werden een aantal stoffen en voorwerpen nader onderzocht. Deze conclusie is voor de politie aanleiding om het onderzoek te intensiveren. Een team werkt voortdurend aan deze zaak. Verdere details worden in verband met het onderzoek niet gegeven. Er zijn tot op heden geen aanhoudingen verricht.

Mishandeling

ZUIDLAREN Reed gisteravond omstreeks 22.30 uur een 14-jarige inwoner van Zuidlaren over het fietspad van de Groningerstraat te Midlaren in de richting van Zuidlaren. Op een gegeven moment kwam hem een fietser tegemoet die geen licht voerde. Tot zijn verbazing keerde deze fietser en reed achter hem aan. Toen de man met de fiets naast hem reed stopte hij en werd er door deze man niets gezegd. De man sloeg de 14-jarige jongen met zijn vuist in het gezicht waardoor deze kwam te vallen. Na deze slag fietste de man direct weg in onbekende richting. Het gaat hier om een ongeveer 20-jarige blanke man met zwart haar. De man fietste op een fiets met versnellingen. De jongen hield er een fikse buil op zijn voorhoofd aan over. Getuigen van deze mishandeling kunnen bellen met de politie Drenthe tel. 0900-8844.