Politie Midden- en West Brabant

Persberichten 14 augustus 2002, district Oosterhout

Datum: 14/8/2002
Auteur: Jeroen Steenmeijer

Teams Werkdam Woudrichem:

Woninginbraak
SLEEUWIJK: Dinsdagmiddag 13 augustus 2002 is er tussen 16.00 en 18.00 uur ingebroken in een vrijstaande woning aan het Kerkeinde te Sleeuwijk. De bewoners waren op dat moment afwezig. Na forcering van een badkamer-raampje werd toegang verkregen en de woning doorzocht. Uit de woning is audioapparatuur, c.d.s en een geldbedrag gestolen.

Man in hand gestoken.
WOUDRICHEM: Een inwoner van Woudrichem raakte gewond bij een ruzie over geld.
De man kreeg ruzie met zijn medebewoner over de reeds betaalde huur. De medebewoner weigerde echter geld terug te geven. Er ontstond ruzie waarbij het slachtoffer het bankpasje afpakte van de medebewoner. Hierna is een worsteling ontstaan waarbij de verdachte het slachtoffer met een groot mes in zijn rechterhand stak en het slachtoffer ook nog eens in zijn hand beet. Omstanders hebben de twee uit elkaar gehaald waarna de politie werd gebeld. De politie arresteerde de verdachte. Het 20 jarige slachtoffer heeft zich onder doktersbehandeling gesteld. Hij had een flinke snijwond in zijn rechterhand opgelopen. De politie maakte proces-verbaal op tegen de 22 jarige verdachte. Dit voorval vond plaats op woensdagochted 14 augustus 2002.

Bromfietser ernstig gewond
WIJK EN AALBURG: De politie onderzoekt de toedracht van een ernstig verkeersongeval dat op 14 augustus 2002 omstreeks 10.40 uur plaatsvond op de Wijksestraat te Wijk en Aalburg. Passanten vonden een zwaar gewonde bromfietser op het fietspad van de Wijksestraat. De man was buiten kennis en ernstig gewond. Zodanig zelfs dat de trauma helikopter ter plaatse kwam. Het traumateam heeft op de plaats van het ongeval medische ingrepen moeten verrichten. Dit gezien het feit dat er een long geperforeerd was, waardoor er levensbedreigende problemen waren met de ademhaling. Het slachtoffer is met spoed per ambulance overgebracht naar het UMC in Utrecht. Dit onder begeleiding van een motoragent. Onderweg sloot de politie kruisingen af om de ambulance onbelemmerde doorgang te verlenen. Het slachtoffer is een 72-jarige man afkomstig uit Veen. Het slachtoffer reed op het moment van het ongeval als bestuurder op een damesbromfiets. Het is op dit moment nog onduidelijk wat er precies gebeurd is. Er zijn echter geen redenen om aan te nemen dat een ander motorvoertuig bij het ongeval betrokken is geweest. Vermoedelijk is het slachtoffer met de bromfiets gevallen en daarbij ongelukkig terecht gekomen. Tot op heden heeft de politie daar echter nog geen duidelijkheid over kunnen krijgen.

Team Loon op Zand:
Inbraak woning: auto gestolen
LOON OP ZAND: In de nacht van woensdag 14 augustus 2002, omstreeks 04.15 uur, werden de bewoners van een woning aan de Gagarinstraat te Loon op Zand wakker van hun wegrijdende auto. Ze kwamen er al snel achter er in de woning ingebroken was. Uit de woning had men de autoradio alsmede de autosleutels gestolen. Vervolgens ging men er met de auto vandoor. Het gaat om een zwarte personenauto Volkswagen Golf met het kenteken TJ-JG-21.

Verkeerscontrole
KAATSHEUVEL: Op dinsdag 13 augustus 2002 hield de politie in Kaatsheuvel een verkeerscontrole. Tussen 11.30 en 12.00 uur controleerde de politie op overtreding van het verbod om links afslaand verkeer op de kruising Horst - Europalaan te Kaatsheuvel. Tijdens de controle zijn 24 personen bekeurd.

Skater speelt eigen rechter
KAATSHEUVEL: Bij de skatebaan aan de Modelleur te Kaatsheuvel werd een hek vernield. De politie pakte de vermoedelijke dader, een 18 jarige inwoner uit Kaatsheuvel, op. De jongen gaf als motief op dat hij last had van het hekwerk bij het skaten. Hij had zichzelf, naar eigen zeggen, al enkele keren verwond aan het hek. Hij besloot nu om eigen rechter te spelen en trok het hek uit de grond. De jongen is ter plaatse aangehouden en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Team Oosterhout:

Inbrekers houden huis in regio Oosterhout
OOSTERHOUT EN OMGEVING: De politie onderzoek een serie inbraken die plaatsvonden in de nacht van woensdag 14 augustus 2002. Het begon met de diefstal van een personenauto merk Volvo V 40, kleur beige en voorzien van het kenteken 96-DR-VH. De auto werd gestolen bij garagebedrijf aan de Schijfstraat te Oisterwijk. Met deze gestolen auto is men vermoedelijk naar een garagebedrijf in de Van Andelstraat in Waalwijk gereden. Daar vernielde men de ruit van de toegangsdeur en stal men uit de shop vier autoradio's en een navigatiesysteem. Vervolgens werd ingebroken bij een benzinestation langs de autosnelweg A-59 (De Maasroute) te Sprang-Capelle. Bij dit benzinestation vernielde men opnieuw de ruit van de toegangsdeur, maar krijgt men niet zo snel de tussendeur open. Na circa 2,5 minuten gaf men het op. Het bleef daarom bij een inbraakpoging. Direct daarop volgde er een inbraak bij een benzinestation te Oosterhout (Innovatieweg). Daar wist men sigaretten buit te maken. Opnieuw vernielde men de ruit van de toegangsdeur om binnen te komen. Vermoedelijk is men toen richting Dongen gereden. Aan de Steenstraat te Dongen brak men opnieuw in bij een benzinestation. De inbrekers probeerden de ruit van de toegangsdeur te vernielen, maar dat lukt niet. Wel lieten de daders bij de inbraakpoging in Dongen enkele pakjes sigaretten achter. Deze sigaretten zijn waarschijnlijk afkomstig waren van de inbraak te Oosterhout. Tot slot brak men in bij een garagebedrijf te Hulten. Daar heeft men met een lichtkleurige Volvo de etalageruit vernield. Getuigen spreken van twee daders die bivakmutsen droegen. De daders trachtten daar een andere auto vanuit de showroom te stelen. Dat is echter niet gelukt. Wel werden door die actie negen andere autos in de showroom beschadigd. Kortom: een hele hoop schade en geen buit. Men vluchtte daarna weer weg met eerder gestolen Volvo. De daders reden weg in de richting van Gilze. Tot op heden ontbreekt verder ieder spoor. Gezien het tijdsverloop, werkwijze en diverse getuigenverklaringen gaat de politie er van uit dat de inbraken zijn gepleegd door de twee zelfde daders, die bij hun strooptocht gebruikt maakten van de gestolen Volvo.

Team Waalwijk:

Brandje in flatgebouw
WAALWIJK: Onbekenden stichtten op 13 augustus 2002, omstreeks 22.10 uur, in een flat aan de Teisterbandlaan te Waalwijk. Onderin de flat, bij de schuurtjes, had men een stapel oude folders en kranten tegen de deur van de meterkast gelegd en aangestoken. De Waalwijkse brandweer bluste het brandje. Door de brand ontstond er veel rookontwikkeling waardoor bewoners van een flatgebouw hun ramen en deuren moesten te sluiten. Omstreeks 22.45 uur was alles weer onder controle en de ergste rookontwikkeling voorbij.

Poging inbraak buurthuis
WAALWIJK: Op 14 augustus 2002, omstreeks 06.00 uur, werd er getracht in te breken in het buurthuis aan de St. Crispijnstraat te Waalwijk. De ruit in de deur aan de achterzijde werd vernield. Direct daarop trad het alarm in werking. Er werd niets ontvreemd.