Gemeente Breda

14-08-2002

Milieuprogramma 2002-2003, werken aan een leefbare stad

Het college van burgemeester en wethouders biedt deze week het 'Milieuprogramma 2002 2003, werken aan een leefbare stad' aan de gemeenteraad aan voor vaststelling. Het programma geeft een beeld van de voorgenomen werkzaamheden op het gebied van milieu van de gemeente voor de jaren 2002 en 2003. Op het programma staan onder meer: het ontwikkelen van een handhavingsprogramma, de geur-, geluid-, bodem en externe veiligheidsproblematiek voor het Zuidelijk Vervoer Knooppunt, het realiseren van een warmtepompproject voor circa 350 woningen in Nieuw Wolfslaar, de uitvoering van het bodemprogramma en het ontwikkelen van beleid voor het Bredase geluid.

Dit milieuprogramma is het eerste programma voor de uitvoering van het op 31 januari 2002 door de gemeenteraad vastgestelde Milieuvisie Breda 2015. Het programma borduurt voort op de werkzaamheden van het voorafgaand jaar en gaat in op nieuwe ontwikkelingen, zoals het Klimaatconvenant, het op termijn vervallen van de Wet geluidhinder en de nieuwe Flora en faunawet.

Het milieuprogramma is tot stand gekomen dankzij de medewerking van velen. Naast alle gemeentelijke diensten hebben ook andere belanghebbenden zoals het Lokaal Milieuplatform hun inbreng geleverd. Ook de uitvoering van het programma vindt plaats door de gemeentelijke diensten, partners en andere belanghebbenden.

Breda, 14 augustus 2002