Gemeente Goes

Raadsvergadering

Op donderdag 15 augustus 2002 vergadert de gemeenteraad van Goes in het stadhuis aan de Grote Markt. De vergadering begint om 19.30 uur.

GeĂŻnteresseerden kunnen de agenda en de vergaderstukken inzien bij de afdeling communicatie in het stadskantoor, Oostsingel 2. U kunt daar terecht op werkdagen tussen 09.00 en 12.30 uur en tussen 13.30 en 16.00 uur (behalve op vrijdagmiddag). Op de avond van de vergadering liggen er agenda's en stukken in de ruimte voor het publiek.

Agenda

* Voorstel tot benoeming van leden van de Sportraad.
* Voorstel tot benoeming van een lid van de Culturele Raad.
* Voorstel tot vaststelling "Verordening Toeslagen en Verlagingen Abw gemeente Goes 2002".

* Voorstel tot vaststelliing "Verordening leerlingenvervoer gemeente Goes".

* Voorstel tot vaststelling "Verordening op de ambtelijke bijstand en de fractieondersteuning".

* Diverse begrotingsbewijzingen.

Voortaan worden drie nieuwe punten op de agenda vermeld, namelijk:
* vaststelling agenda;

* vragenuur voor leden gemeenteraad;

* spreekrecht burgers.

Vaststelling agenda

De raad stelt aan het begin van de vergadering de agenda vast. Op voorstel van een lid van de raad of de voorzitter kan de raad bij de vaststelling van de agenda onderwerpen aan de agenda toevoegen of van de agenda afvoeren.

Vragenuur voor leden gemeenteraad

Op de derde donderdag van de maand is er om 19.30 uur een vragenuur, tenzij er bij de voorzitter geen vragen zijn ingediend. Het raadslid dat tijdens het vragenuur vragen wil stellen, meldt dit onder aanduiding van het onderwerp tenminste 24 uur voor aanvang van het vragenuur bij de voorzitter. De voorzitter van de raad bepaalt per onderwerp de spreektijd voor de vragensteller, voor de wethouders en voor de overige leden van de raad.
Spreekrecht burgers

Na de opening van de vergadering kunnen andere aanwezige burgers gezamenlijk gedurende maximaal dertig minuten het woorden voeren over geagendeerde onderwerpen. Het woord kan niet worden gevoerd:
* over een besluit waartegen bezwaar of beroep op de rechter open staat of heeft open gestaan;

* over benoemingen, keuzen, voordrachten of aanbevelingen van personen;

* indien een klacht ingevolge de AWB kan of kon worden ingediend.
Degene die van het spreekrecht gebruik wil maken, dient dit tenminste 48 uur voor de aanvang van de vergadering te melden aan de griffier onder opgave van naam, adres en telefoonnummer en het onderwerp waarover hij het woord wil voeren. Elke spreker krijgt maximaal vijf minuten het woord.