Ingezonden persbericht

ONLINE WEBRACE BRENGT NATUUR ONDER DE AANDACHT

NIJMEGEN 12 AUGUSTUS: In de derde editie van de Groene Maand zal het medium internet een bijzondere rol spelen. Op 15 augustus gaat de Groene Webrace van start, een uitgebreid internetsurfspel dat de sites van deelnemende natuurorganisaties als uitgangspunt neemt. De Groene Maand heeft de Groene Webrace gerealiseerd in samenwerking en met ondersteuning van Focus-in - de interactieve ontmoetingsplaats op internet.

> De Groene Maand: extra aandacht voor natuur
De gehele september 2002 staat voor de derde maal in het teken van de Groene Maand, georganiseerd door een aantal organisaties op het gebied van groene recreatie, natuur, milieu, landschap en duurzame land- en tuinbouw. Voorgaande jaren was de Groene Maand een groot succes, met een aanbod van circa 400 activiteiten en duizenden deelnemers. Dit jaar worden overal in Nederland nog meer 'groene' evenementen georganiseerd.

> Webrace, opzet en prijzen
Met de Groene Webrace krijgen de activiteiten dit jaar een onvervalste internetstart. De deelnemers surfen langs de deelnemende sites en moeten onderweg de antwoorden zoeken die op de sites zijn terug te vinden. Tot en met 15 september kan iedereen online meedoen. Door alle goede inzenders wordt op 22 september het finalespel gespeeld, waarbij surfsnelheid een belangrijke rol speelt. Voor de winnaars is een uitgebreid groen prijzenpakket samengesteld, maar de aandacht voor het speelplezier en de natuur staat voorop.

> Focus-In, sponsor van goede doelen
De interactieve ontmoetingsplaats Focus-In is medesponsor en -realisator van de Webrace. Niet alleen onderschrijft de online gemeenschap de doelen van de Groene Maand, maar past de sponsoring bovendien binnen de eigen traditie goede doelen online te ondersteunen. Voor meer info over Focus-In en goede doelen: http://www.focus-in.nl/info/


- - -



Ingezonden persbericht