Delft Instruments N.V.


Delft Instruments verkoopt 40% belang in BE-Delft Electronics Ltd. (India)

Delft Instruments N.V. maakt bekend dat haar aandeel in de joint venture BE-Delft Electronics Ltd. te Puna, India, is overgedaan aan de andere industriële partner Bharat Electronics Ltd. Bharat Electronics, een defensiebedrijf en voor 100% eigendom van de Indiase overheid, had reeds een belang in BE-Delft van 49%.

De transactie is de effectuering van een in 1999 gemaakte overeenkomst met Bharat Electronics, welke voortvloeide uit de in 1998 door Delft InstrumReceived: from Hilten-MTA by hilten_01.vanhiltenents gepubliceerde strategische heroriëntatie. De vertraging in de uitvoering is te wijten geweest aan de trage
besluitvormingsprocedures van de Indiase overheid.

Van de indertijd getroffen voorziening valt nu EUR 0,6 miljoen als buitengewone bate vrij.

Delft Instruments N.V., genoteerd aan en opgenomen in de NextEconomy index van de effectenbeurs Euronext Amsterdam, is de holding van een internationale groep van ondernemingen met circa 1000 medewerkers en een jaaromzet van bijna EUR 200 miljoen. Delft Instruments verkoopt voornamelijk onder eigen regie ontwikkelde en vervaardigde hoogwaardige instrumenten, software en systemen voor medische en industriële toepassingen, aangevuld met handelsproducten.

Raad van Bestuur Delft Instruments N.V.
Delft, 15 augustus 2002

Voor nadere informatie:
E.H. de Groot, Voorzitter Raad van Bestuur
Tel. 015 2601206
E-mail : ehdegroot@delftinstruments.nl
Website: http://www.delftinstruments.com