Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Zedendelict door ogen van moeder;

nu verkrijgbaar: Beide benen op de grond

Capelle aan den IJssel,15 augustus 2002 Beide benen op de grond , het debuut van Zita Schwab geschreven voor ouders met een seksueel misbruikt kind, is vanaf nu verkrijgbaar via de boekhandel. Het boek, dat zij in eigen beheer uitgeeft, bestaat uit twee delen. In deel één maakt de auteur de lezer deelgenoot van haar ervaringen, als moeder van een seksueel misbruikte dochter (destijds net 10 jaar). Het tweede gedeelte van het boek is puur informatief en geeft antwoord op vragen als: wat gebeurt er met mijn aangifte? Wat kost een advocaat? Wat is een verjaringstermijn? Wat is het verschil tussen aanranding en verkrachting? Wat is ziektewinst? Etc.

De aanleiding voor het schrijven van dit boek was tweeledig. Enerzijds is Schwab 5 jaar geleden op zoek gegaan naar een helder en informatief boek over seksueel misbruik. Zij heeft dat niet kunnen vinden en besloot toen het boek zelf te gaan schrijven. Anderzijds hoopt zij ouders, wiens kind slachtoffer is geworden van een zedendelict, te stimuleren de zaak vooral zelf in de hand te houden. De ondertoon van het boek is ACTIE. De ondertitel is keuzes maken na een zedendelict . Door zich actief op te stellen kreeg de auteur het voor elkaar dat de dader (een buurtgenoot), binnen 6 maanden na de aangifte, door de rechter werd veroordeeld. Voor Nederlandse begrippen is dit zeer snel.

Anno 2002 blijkt dat er nog steeds voor ouders geen helder, informatief boek over seksueel misbruik van kinderen op de markt is. Inmiddels hebben oa. zorginstellingen en Justitie enthousiast gereageerd op de komst van Beide benen op de grond . Zita gaat haar boek begin september officieel presenteren bij Boekhandel Donner in Rotterdam.

Het moment van publicatie is precies 5 jaar na dato en de zaak verjaart deze zomer. Beide benen op de grond onthult de onwaarschijnlijke impact van een zedendelict op een heel gezin. Toch heeft het verhaal een laag tissuegehalte en wordt duidelijk dat er ook na een zedendelict een waardevol leven kan zijn, afhankelijk van de keuzes die men maakt.

Zita Schwab is 38 jaar, sinds 20 jaar woonachting in Capelle aan den IJssel. Zij is getrouwd en moeder van 2 dochters (15 en 16 jaar). Zita heeft naast haar eigen uitgeverij, Schwab Communicatie opgericht. Zij houdt zich bezig met tekstschrijven, opstelling en verzending van persberichten, media-relations, advisering en begeleiding van druk processen, vertalingen en PA. Voorheen werkte zij als communicatie manager in het hoger onderwijs.

info@uitgeverijschwab.nl

ISBN : 90-807251-1-0 / 152 pagina s / 17,50- Euro / verkrijgbaar bij de boekhandel