Samas-Groep NV

P E R S B E R I C H T

SAMAS VERSTERKT OPERATIONELE LEIDING

Baarn, 15 augustus 2002, voorbeurs

Samas-Groep NV (Kantoorinrichting) maakt bekend dat -ter versterking van de operationele aansturing van de activiteiten- de Raad van Bestuur, thans bestaande uit ir. J.C. de Mos (voorzitter) en R.F. Majenburg (lid), zal worden omgevormd tot een vierhoofdige Directie die de business units, gegroepeerd per land (en technologie), direct zal aansturen.

De nieuwe Directie zal naast de heer De Mos (58) als President-Directeur en CEO, en de heer Majenburg (42), verantwoordelijk voor de Benelux, export Verenigd Koninkrijk, en Frankrijk (stalen meubelen), gaan bestaan uit de heer dr. H.W. Mathes (59), verantwoordelijk voor Duitsland, Zwitserland en Oost-Europa (houten meubelen en stoelen) en de heer drs. G. Schlösser (38) als CFO. De heer Mathes is de huidige Groepsdirecteur Operations Duitsland, Zwitserland en Oost-Europa van Samas-Groep en de heer Schlösser is per 1 juni 2002 in dienst getreden als CFO van Samas-Groep. Voor zijn indiensttreding bij Samas-Groep was de heer Schlösser werkzaam als CFO bij Reliant Energy Europe.

De voor deze nieuwe Directiestructuur noodzakelijke wijziging van de statuten is opgenomen in het voorstel tot statutenwijziging dat geagendeerd is voor de Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 6 september 2002. In dit voorstel is tevens opgenomen de wijziging verband houdende met de beëindiging van de vrijwillige toepassing van de zogenaamde structuurwet op Samas-Groep NV. Nu Samas-Groep, gelet op de huidige samenstelling van de onderneming en de strategische ontwikkeling, structureel niet verplicht zal zijn deze wet toe te passen op het niveau van Samas-Groep NV, is hierover met de Raad van Commissarissen opnieuw overleg gepleegd. De uitkomst van dit overleg is dat, mede in het licht van de huidige omstandigheden en opvattingen inzake corporate governance, het wenselijk wordt geacht de vrijwillige toepassing van de structuurwet op het niveau van Samas-Groep NV te beëindigen. Door de Ondernemingsraad van Samas-Groep in Nederland is hierover een positief advies uitgebracht.

Samas-Groep NV
Raad van Bestuur



Samas-Groep NV