MINOLTA CO. LTD

Minolta camera's uitgeroepen tot Europese Camera van het jaar

Minolta's DYNAX 4 en DiMAGE X uitgeroepen tot Europese Camera van het Jaar 2002-2003 en Europese Digitale Compact Camera van het Jaar 2002-2003

Langenhagen - Minolta Co., Ltd. is trots te kunnen berichten dat haar DYNAX 4, een kleinbeeld spiegelreflex camera, door de EISA (de 'European Imaging en Sound Association') is uitgeroepen tot Europese Camera van het Jaar 2002-2003 en haar DiMAGE X tot Europese Digitale Compact Camera van het Jaar 2002-2003. Voor de DiMAGE X is dit inmiddels de tweede bekroning na het ontvangen van de TIPA prijs voor 'Best Design in Europe' dit jaar.

Dynax 4 - stijlvol, klein en licht

De Dynax 4, welke in het voorjaar van 2002 werd geïntroduceerd, heeft de kracht en de mogelijkheid om alle foto's te creëren die een nieuwkomer of een gevorderde amateur fotograaf maar zou willen, zonder tot last te zijn. Met al de eigenschappen om de mooiste beelden te creëren en een geraffineerd ergonomisch design is de Dynax 4 de perfecte camera voor elk avontuur. Temeer daar de kleinste en lichtste (1) autofocus spiegelreflex camera ter wereld haar een ongeëvenaarde draagbaarheid geeft.

De EISA verklaart: 'de Minolta's Dynax 4 is een 'single-lens-reflex' camera met eerste klas onderdelen tegen een zeer aantrekkelijke prijs. Haar voorbeeldige, kleine, lichtgewicht body (slechts 315 gram) biedt een geavanceerd autofocus systeem, met een driepunt sensor voor sneller en meer doelgericht gebruik. Onder verschillende belichtingsomstandigheden, biedt de Dynax 4 handmatige belichtingscompensatie, automatische belichtingscompensatie en belichtingsbracketing, plus de mogelijkheid voor 'spot meting' en twaalf persoonlijke voorkeursinstellingen. En dankzij een helder objectief, continu transport van 1.7 beelden per seconde en een filmveiligheidsslot, is onze nieuwste Europese Camera van het Jaar een plezier om mee te werken'.

DiMAGE X - voor werk en ontspanning

Na het ontvangen van de TIPA award 2002-2003 voor 'Best Design in Europe' loopt de DiMAGE X dit jaar voor de tweede maal weg met een prijs. Met de DiMAGE X heeft Minolta min of meer een nieuw genre digitale camera gecreëerd - het lifestyle product. Een revolutionair design maakt de DiMAGE X 's werelds kleinste, lichtste en dunste 2-megapixel camera met 3x optische zoom (2. Haar slanke, stijlvolle body maakt deze digitale camera tot een echt lifestyle product. Makkelijk mee te nemen in broekzak of handtas, is de DiMAGE X de ideale camera voor kant-en-klare beelden op belangrijke momenten - altijd en overal!

De EISA verklaart: 'de Minolta DiMAGE X is een zeer stijlvolle 2-megapixel camera die opvalt door haar exclusieve, ultra-compacte design en een bliksemsnelle opstart tijd van 1.8 seconden. Het is tevens een wonder in design, dankzij een bijzondere periscopische objectiefconstructie, welke te allen tijde in de camera blijft. Daardoor biedt de DiMAGE X een royaal zoombereik van 37-111mm/f2.8-3.6, maar blijft toch uitzonderlijk slank (84.5 x 72 x 20 mm)'.

Over Minolta

Minolta Co., Ltd. is een marktleider in het aanbieden van beeld informatie en optische producten met actieve vestigingen in 33 landen ter wereld. De Minolta Group bestaat uit 95 bedrijven met 22,000 werknemers in totaal. Groep omzet voor de periode tot eind maart 2002 bedroeg 4.4 biljoen totaal met 80% van verkopen buiten Japan. Minolta legt grote nadruk op kopieerapparaten en printers, vooral op het gebied van kleuren prestatie en promoot strategische allianties met andere industrieën. Voortbordurend op haar sterke aandeel in de optische technologie, opgebouwd gedurende vele jaren als camera producent, heeft Minolta als doel een concern te worden dat producten en diensten levert die essentieel zijn op alle gebieden van digitale beeldinformatie.

Trademarks zijn hierbij erkend.

Foto's zijn beschikbaar op http://www.minolta-image-database.com

Contact Informatie: Lydia Kirchel, +49 (511) 7404 401, eMail: Lydia(underscore)Kirchel@minoltaeurope.com

15 aug 02 08:39