Provincie Drenthe

Gezamenlijk persbericht van de provincie Drenthe, de gemeenten Hoogeveen, Meppel, Westerveld, De Wolden en vervoersbedrijf Arriva, en vervoersbedrijf MTI

Arriva en MTI bereiken akkoord Experiment plattelandsvervoer van start

Assen, 14 augustus 2002
Persberichtnummer 02-075



Het vervoersexperiment dat MTI zou uitvoeren tussen Hoogeveen en Meppel gaat na een vertraging van ruim een half jaar op 1 september a.s. toch van start. De vertraging ontstond doordat vervoersbedrijven Arriva en MTI de CAO voor de sector Openbaar Vervoer (OV) verschillend toepasten. Inmiddels is overeenstemming bereikt met de dertien chauffeurs van Arriva die nu gedetacheerd worden bij MTI.

Binnen het project gaan de elkaar concurrerende vervoerbedrijven Arriva en MTI samenwerken. Gedeputeerde Sipke Swierstra is verheugd dat het experiment alsnog van start kan gaan temeer daar het er eerst op leek dat de verschillen in CAO's onoverkomelijk waren. De provincie heeft intensief met beide partijen overlegd om uit de ontstane impasse te komen.
De samenwerking tussen Arriva en MTI betekent voor de reiziger drie keer "meer". Er komen méér lijnen en méér bestemmingen die aangedaan worden op méér tijden. Ook zullen de lijnen beter aansluiten op de treinen.

Op 1 september a.s. start het experiment plattelandsvervoer. Het bestrijkt met name het gebied van gemeente De Wolden met Dwingeloo als "uitschieter". Ook beslaat het project nieuwe stadsdienstlijnen in Hoogeveen.
De provincie hecht veel waarde aan het experiment omdat het met name op het platteland steeds moeilijker wordt om de OV-voorzieningen op peil te houden. Als het experiment slaagt, betekent dit nieuwe kansen voor de relatief dun bevolkte gebieden. Binnen het experiment wordt gereden met kleinere bussen volgens het concept dat MTI al eerder in Hoogeveen en Meppel toepaste. Reizigers kunnen de bussen nog steeds laten stoppen door de hand op te steken, maar ook de haltes op de al bestaande lijnen blijven gehandhaafd. MTI informeert potentiële reizigers zeer binnenkort over de dienstregeling.



Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: communicatie@drenthe.nl