Katholieke Universiteit Nijmegen

Benoeming Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica

Dr. David Norris benoemd tot bijzonder hoogleraar MR-fysica

Dr. David G. Norris is per 1 augustus benoemd tot bijzonder hoogleraar aan de KU Nijmegen met als leeropdracht ´MR-fysica in relatie tot toepassingen in de cognitieve neurowetenschappen'. De leerstoel is ingesteld door de Stichting Nijmeegs Universiteitsfonds en geldt voor een periode van 3 jaar.

David Norris (1959, Bath, UK) studeerde natuurkunde aan Cambridge University. Hij promoveerde in 1986 in Aberdeen (Aberdeen University). Norris werkte van 1989-1995 als onderzoeker aan de Universiteit van Bremen en behaalde daar zijn `Habilitation', een tweede doctorsgraad. Van 1995-2001 was hij als hoofd MR verbonden aan het Max Planck Instituut voor Cognitieve Neurowetenschappen in Leipzig. In 2001 kwam hij naar Nijmegen waar hij een vergelijkbare functie aanvaardde bij het F.C. Donders Centre for Cognitive Neuroimaging, een nieuw instituut voor hersenonderzoek, dat in september 2002 officieel wordt geopend.
Als hoofd MR is Norris in het bijzonder belast met het toepassen van MR in de cognitieve neurowetenschappen. Zijn grote belangstelling gaat uit naar het ontwikkelen van technieken die het mogelijk maken om de functionele en anatomische verbindingen in de hersenen te combineren. Deze bijzondere leerstoel is gesitueerd binnen de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica. Prof. Norris zal zich hier richten op het geven van masters cursussen over beeldvormende technieken en biofysica in de geneeskunde en cognitieve neurowetenschappen.
15-8-2002