Politie Hollands Midden
Bureau Communicatie
Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071-5459800
Fax 071-5459326
Afkomstig van: E. Straathof
Datum: 15 augustus 2002
·

Politie organiseert fiets-graveer-actie Noordwijk/Noordwijkerhout
De politie Noordwijk organiseert op donderdag 22 augustus in samenwerking met de fietsenhandel in Noordwijk en Noordwijkerhout een fiets-graveer-actie. Tussen 09.00 en 17.00 uur kunnen inwoners de postcode gratis in hun fiets laten graveren. De politie denkt dat fietsen die voorzien zijn van een postcode minder het doelwit zijn van fietsendieven. Verder stelt het de politie in staat gevonden fietsen sneller bij de eigenaar terug te bezorgen. De actie maakt deel uit van een fietsendiefstallenproject.
In Noordwijk zijn graveerplaatsen bij Kees Fietsshop aan de Van Speijkstraat 4, De Lange Sport aan de Molenstraat 16, Theo's Tweewielershop aan de Losplaatsweg 6 en Mooyekind aan de Schoolstraat 68. In Noordwijkerhout bij Van Dams Profile aan de Havenstraat 22, Looijensteijn Tweewielerspecialist aan de Havenstraat 60 en Henk Zwaan Tweewielers aan de Dorpsstraat.

Fietser verleent geen voorrang aan automobilist Katwijk
De politie verleende op woensdag 14 augustus rond 20.00 uur in de Zuidduinen assistentie bij een aanrijding tussen een 30-jarige fietser uit Den Haag en een 32-jarige automobilist uit Valkenburg (ZH).
De Hagenaar raakte bij dit ongeval gewond aan nek, benen en armen en is overgebracht naar het LUMC. Het ongeval ontstond doordat de Hagenaar op een kruising van het fietspad geen voorrang aan de automobilist verleende.

Invoegen loopt verkeerd af Leiden
De politie verleende op woensdag 14 augustus rond 10.35 uur op de Rijksweg 44 assistentie bij een aanrijding tussen een vrachtauto en een personenauto waarbij één gewonde viel. Bij het invoegen raakte de vrachtauto bestuurd door een 47-jarige man uit Wateringen een op de Rijksweg rijdende auto bestuurd door een 43-jarige man uit Den Haag. De Hagenaar is met vermoedelijk nekletsel overgebracht naar het LUMC.

Auto raakt te water na hartaanval bestuurder Leiden
De politie verleende op woensdag 14 augustus rond 16.30 uur op de Plantagelaan assistentie bij een ongeval. Een 41-jarige man uit Leiden werd achter het stuur van zijn auto onwel en raakte buiten bewustzijn. Zijn auto reed vervolgens stuurloos over het fietspad, voetpad en door het gras het water van de Zoeterwoudse Singel in. De Leidenaar is overgebracht naar het LUMC. Daar stelde men een hartaanval vast.

Clubhuis hockeyclub brandt af Reeuwijk
De politie verleende op donderdag 15 augustus rond 03.45 uur assistentie bij een uitslaande brand die het clubhuis van de hockeyclub aan de Kennedysingel in de as legde. De brandweer van Reeuwijk en Driebruggen bestreed het vuur. De politie kan nog niets zeggen over de oorzaak van de brand. Zij stelt daar een onderzoek naar in.