Ingezonden persbericht

Adobe Photoshop Elements 2.0 en Adobe Premiere 6.5 nu verkrijgbaar

Amsterdam- 15 augustus 2002 (NASDAQ: ADBE) - Adobe Systems Incorporated, de leider op het gebied van Network Publishing, kondigt vandaag de verkrijgbaarheid van Adobe® Photoshop® Elements 2.0 en Adobe Premiere 6.5-software aan.

De functies van Photoshop Elements 2.0 zijn sterk uitgebreid op basis van diepgaand consumentenonderzoek en feedback en bieden de gebruiker gemakkelijke toegang tot de tools die zij nodig hebben om efficiënter en creatiever met hun foto's te kunnen werken. De gebruiker kan in één enkel dialoogvenster belichtings- en kleurcorrecties uitvoeren en daarbij het origineel en de aangepaste versie naast elkaar bekijken. Door invoeren van zoekwoorden zoals "rode ogen" in de toolbar van een helpvenster krijgt de gebruiker direct toegang tot de helpbestanden en de "hoe kan ik"-recepten. De mogelijkheid om in één stap de afmeting van foto's te veranderen en de foto vervolgens toe te voegen, maakt het versturen van foto's via e-mail veel gemakkelijker. Bovendien kan de gebruiker met de nieuwe bestandsbrowser thumbnails van de afbeeldingen bekijken, sorteren en opslaan - zonder de bestanden zelf te openen.
Photoshop Elements 2.0 ondersteunt de gangbare besturingssystemen, inclusief Windows XP en Mac OS X.

Adobe Premiere 6.5 biedt een complete bewerkingsomgeving, van Real-time Preview en de Adobe Title Designer tot en met ondersteuning voor MPEG2-export en DVD-authoring, voor het creëren en leveren van professionele, verfijnde videoproducties.
Adobe Premiere 6.5 biedt een zeer uitgebreide ondersteuning van videohardware, waaronder de nieuwste Sony DVCAM apparatuur en toonaangevende kaarten van andere leveranciers voor het vastleggen van beeldmateriaal, waardoor de beeldbewerkers hun workflow aan hun persoonlijke wensen kunnen aanpassen. Ongeacht of het gaat om het in real-time via een laptop bewerken van beeldmateriaal of het gebruik van een niet-gecomprimeerd, meerlaags real-time systeem, Adobe Premiere is de ideale aanvulling op nagenoeg ieder bewerkingspakket.
Prijzen en verkrijgbaarheid
De Engelse versie van Adobe Photoshop Elements 2.0 is per direct verkrijgbaar. De Franse versie verschijnt eind deze maand, de Nederlandse versie van Adobe Photoshop Elements 2.0 zal eind september beschikbaar zijn. De prijs voor zowel de Engelstalige, Franstalige en Nederlandstalige versie bedraagt 95,- euro voor alle platforms. Photoshop Elements is verkrijgbaar via www.adobe.nl , www.adobe.be en de detailhandel. De Engelse versie van Adobe Premiere 6.5 voor WindowsXP, 98SE, 2000, ME en Macintosh OS 9 en OS X is per direct verkrijgbaar. De Franse versie wordt eind september verwacht. Informatie over de andere taalversies en het beleid in verband met prijzen, upgraden en ondersteuning in andere landen is beschikbaar via www.adobe.nl of www.adobe.be. Alle genoemde prijzen zijn geschatte verkoopprijzen, exclusief BTW.

Gratis upgrade
Klanten die een pakket Adobe Photoshop Elements 1.0 hebben aangeschaft in de volgende periodes hebben recht
op een gratis upgrade naar Adobe Photoshop Elements 2.0: Engels: 15 juli 2002 - 13 oktober 2002
Frans: 15 juli 2002 - 12 november 2002
Nederlands: 15 juli 2002 - 12 december 2002

Klanten die een pakket Adobe Premiere 6.0 hebben aangeschaft in de volgende periodes hebben recht
op een gratis upgrade naar Adobe Premiere 6.5:
Engels: 22 juli 2002 - 22 oktober 2002
Frans: 22 juli 2002 - 22 november 2002

Over Adobe
Adobe Systems Incorporated, de leider op het gebied van Network Publishing (www.adobe.com) werd opgericht in 1982 en ontwikkeld software voor zakelijke en professionele gebruikers. Met de software van Adobe kunnen klanten visueel aantrekkelijke informatie met een fascinerende en betrouwbare content creëren en beheren. Adobe, met het hoofdkantoor gevestigd in San Jose (Californië), is een van de grootste softwarebedrijven ter wereld.

###

© 2002 Adobe Systems Incorporated. Alle rechten voorbehouden. Adobe, het Adobe-logo, Acrobat, Acrobat Reader, Adobe Premiere, After Effects, GoLive, Illustrator, InDesign, LiveMotion en Photoshop zijn (wettig gedeponeerde) handelsmerken van Adobe Systems Incorporated in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle overige handelsmerken behoren toe aan de desbetreffende houders.

>

Jurn Hageman
Vice President/General manager
Text100 Public Relations
Global technology Public Relations

van Diemenstraat 164-166
1013 CN Amsterdam
The Netherlands
Tel.: + 31 20 5304332
Mobile: + 31 6 51052439
E-mail: jurnh@text100.nl
URL: www.text100.nl
Voted Best PR Consultancy 2001 by the European Technology Forum