Ingezonden persbericht

Recordaantal studentenkamers aangeboden op internetsite

WOERDEN, 20020815 -- Deze week is de 8000e kamer van dit jaar aangeboden op internetsite Kamernet.nl. Daarmee is het oude record van 4000 kamers in 2001 nu al verdubbeld.

Ondanks de kamernood in de grote studentensteden biedt Kamernet.nl aan de lopende band woonruimte voor jongeren. De site biedt veel kamers aan in Utrecht, Amsterdam en Groningen. Dit zijn tevens de studentensteden waar de kamernood het hoogst is. Kamernet.nl krijgt elke maand ruim 1000 nieuwe kamers binnen waarvan ongeveer 200 in Utrecht, 160 in Amsterdam en 120 in Groningen.

De werkwijze van Kamernet.nl is simpel. Een verhuurder biedt op de website gratis een kamer aan. Deze wordt vervolgens gecontroleerd door de beheerders van Kamernet.nl. Na goedkeuring wordt de kamer per e-mail of SMS verstuurd aan de leden van Kamernet.nl en kunnen geïnteresseerde leden via de site op de kamer reageren.

Het succes van dit systeem heeft volgens de twee oprichters alles te maken met het feit dat huurders vanuit hun luie stoel kunnen reageren en verhuurders zelf kunnen bepalen aan welke student zij hun kamer willen verhuren, zonder dat enige partij courtage hoeft te betalen.

Kamernet.nl

Het idee voor de website Kamernet.nl ontstond twee jaar geleden toen Nathan Skwortsow (24) een kamer zocht in Utrecht. Hij baalde van de hoge courtagekosten die hij bij commerciële kamerbureaus moest betalen. Samen met zijn studiegenoot Rob Koster (24) besloot hij studenten via internet aan kamers te helpen.

Ze verstuurden persberichten naar verschillende kranten en vanaf dat moment kwamen de eerste aanbiedingen voor kamers op de website binnen. Nu 2,5 jaar na de start van Kamernet.nl heeft de site bijna 150.000 leden en naar eigen berekening al ruim 20.000 mensen aan een kamer geholpen. Op Kamernet.nl worden namelijk niet alleen veel kamers aangeboden, er zijn ook al ruim 37.000 oproepjes op de site geplaatst door kamerzoekenden, waarvan vele duizenden zijn beantwoord.

Extra service

Studenten kunnen op Kamernet.nl ook terecht voor gratis juridisch advies. Het Landelijk Studenten Rechtsbureau geeft vrijwillig rechtshulp aan studenten die tegen huurproblemen aanlopen met betrekking tot bijvoorbeeld courtagekosten, louche huurbazen en huurcontracten.