Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 15-08-2002 Persberichten district Heuvelrug, 09.55 uur

Politie controleert vissers

RHENEN Dinsdag 13 augustus heeft de politie aan de Stationsweg vissers gecontroleerd op de juiste papieren. Twee personen hadden geen sportvisakte en één persoon was niet in het bezit van een visvergunning. Allen kregen een boete.

Bromfiets in beslaggenomen

VEENENDAAL Woensdagochtend rond 09.15 uur is aan de Wageningselaan een 35-jarige inwoner van Ede bekeurd.

De man reed op een onverzekerde bromfiets. Ook was de man niet in het bezit van een bromfietscertificaat. De bromfiets heeft de politie meegenomen. De bromfiets kan worden opgehaald wanneer de verzekeringspapieren in orde zijn en de man over een bromfietscertificaat beschikt.

Snelheidscontrole

LEERSUM Aan de Rijksstraatweg heeft de politie 103 voertuigen met de lasergun op snelheid gecontroleerd. Negen autos overtraden de maximum snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 134 km/u. De bestuurder die tevens een doorgetrokken streep negeerde en over een verdrijvingsvlak reed, kon niet staande gehouden worden.

De politie heeft het kenteken genoteerd en zal proces-verbaal tegen de bestuurder opmaken.

Vrouw met alcohol achter het stuur

VEENENDAAL In de nacht van woensdag op donderdag probeerde een 59-jarige inwoonster van Veenendaal rond 1.15 uur uit een parkeervak te rijden. Bij de manoeuvre aan de Bessenvlinderstraat raakte zij een andere auto die geparkeerd stond. Er ontstond zeer lichte schade.

Bij de vrouw werd een blaastest afgenomen. Daaruit bleek dat zij teveel had gedronken. De vrouw had een alcoholpercentage van 2,3 promille in haar lichaam.

Het rijbewijs is ingevorderd en de vrouw zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.