Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 15-08-2002 Persberichten district Lekstroom, 10.10 uur

Man aangehouden

NIEUWEGEIN Op woensdag 14 augustus is een man voor beroving en mishandeling van zijn vriendin aangehouden.

Rond 11.55 uur kreeg de politie de melding dat een vrouw door een man van haar portemonnee was beroofd in een straat in de omgeving van de Sluyterslaan. De verdachte zou in de richting van een tramhalte lopen. Bij het ter plaatse gaan, gaf de politiemeldkamer door dat de dader terug was gelopen naar het slachtoffer en haar nu mishandelde. Daarop kregen de politiemensen de opdracht met zwaailicht en sirene ter plaatse te gaan. Bij aankomst van de politiemensen verklaarde het slachtoffer, een 31-jarige vrouw uit Nieuwegein, dat de verdachte net weer was weggerend.

Politiemensen stelden aan de hand van het signalement een onderzoek in de omgeving in. Daarbij werd de verdachte, een 39-jarige man uit Nieuwegein, aangetroffen en aangehouden.

Het slachtoffer verklaarde bevriend met de verdachte te zijn. Hij had haar van haar portemonnee beroofd en haar geschopt en geslagen. Zij hield aan de mishandeling een bloeduitstorting over. De verdachte is in het politiebureau ingesloten. Waarschijnlijk liggen relationele problemen aan de gepleegde feiten ten grondslag.

Tuinlieden belaagd

LOPIKERKAPEL Op woensdag 14 augustus werden drie tuinlieden belaagd door een buurtbewoner. Eén van hen werd mishandeld. Rond 15.30 uur was een 27-jarige tuinvrouw uit Utrecht met twee collega`s aan het werk in een tuin in Lopikerkapel. Daar werd zij verbaal agressief aangesproken door een buurman die zei dat zij geen zooi moesten maken. Vervolgens startte een collega van de Utrechtse een grasmaaier, waarop de buurman kwaad werd, over een heg heen sprong, de tuinlieden begon uit te schelden, hen bedreigde en schreeuwde dat zij weg moesten gaan. Eén van de tuinlieden liep weg, maar een ander kon niet zo snel wegkomen. Om te voorkomen dat de buurman hem zou slaan, ging de Utrechtse tussen beiden in staan. Daarop stompte de buurman haar met kracht op haar schouder. Meerdere omwonenden kwamen op het rumoer af en de Utrechtse slaagde er in om bij hun bus te komen en is tezamen met haar collega`s weggereden. Zij hield aan de mishandeling een gekneusde schouder over.

Aan de mishandeling ligt waarschijnlijk een conflict tussen de eigenaar van de woning waar de tuinlieden werkten en een buurman ten grondslag. Door de politie wordt een onderzoek ingesteld.

Vechtpartij op straat

NIEUWEGEIN Op woensdag 14 augustus heeft een vechtpartij op straat plaatsgevonden. Eén verdachte werd aangehouden.

Rond 21.25 uur kreeg de politie een melding van een vechtpartij op het grasveld bij een straat in de wijk Wijkersloot. Daarbij zou een twintigtal personen zijn betrokken. Ter plaatse bleek dat een groot gedeelte van de buurt was uitgelopen. Meerdere personen verkeerden kennelijk onder invloed van alcohol.

Een 46-jarige Nieuwegeiner was die avond tezamen met enkele vrienden wezen vissen en zij hadden nadien nog een drankje genuttigd. Bij thuiskomst werd hij om nog onbekende reden door een 58-jarige buurtgenoot in zijn gezicht geslagen. Vervolgens werd de 58-jarige man door meerdere omwonenden belaagd en vluchtte hij zijn woning binnen. Meerdere politiemensen werden ingezet om te voorkomen dat de buurtgenoten de daad bij het woord zouden voegen.

De 58-jarige verdachte werd door de politie in zijn woning aangehouden op verdenking van mishandeling. Hij is in het politiebureau ingesloten. Het slachtoffer had door de mishandeling verwondingen in zijn gezicht opgelopen. Door de politie wordt een onderzoek ingesteld.