Ingezonden persbericht


UBS Warburg zet Reuters Dealing Link wereldwijd in

Amsterdam - UBS Warburg, een vooraanstaande, wereldwijde investerings- en aandelenbank gaat wereldwijd gebruikmaken van Reuters Dealing Link (RDL). De bank beschikt met deze op internettechnologie gebaseerde conversational dealing-service over een flexibele en kosteneffectieve communicatie- en handelsoplossing voor haar uitgebreide netwerk binnen het foreign exchange-netwerk (FX).

UBS Warburg zet RDL in bij haar belangrijkste FX-centra in Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Japan, Hongkong en Singapore. Interne FX-verkoop- en handelsteams gaan gebruikmaken van de dienst, die toegang biedt tot de Reuters Dealing-gemeenschap waarin ruim 19.000 FX- en geldhandelaren zijn vertegenwoordigd.

UBS Warburg zet RDL in op een combinatie van netwerken - RadianzNet, een op IP gebaseerd netwerk voor financiële markten, en het eigen Wide Area Network (WAN). RDL maakt gebruik van hoogwaardige encryptietechnieken en standaard Public Key Infrastructure-technologie (PKI).

RDL is het nieuwste onderdeel van de Reuters Dealing 3000-reeks handelsproducten. De dienst is ontwikkeld voor een brede groep gebruikers, die niet de complete functionaliteit van Dealing 3000 nodig heeft, maar wel toegang wil tot de wereldwijde Reuters Dealing-gemeenschap. RDL kan worden geïnstalleerd op client-pc's en biedt een naadloze verbinding met de back-office.

Reuters Dealing 3000 omvat Dealing 3000 Direct, een conversational dealing-service met 26 conversations, Dealing 3000 Spot Matching, een anonieme electronic broking service voor de spot-valutamarkt, en Dealing 3000 Forwards Matching, een anonieme elektronische broking-service voor de forward foreign exchange-markt.

Peter Healey, algemeen directeur Interest Rates & Foreign Exchange Business Management van UBS Warburg: "We hebben behoefte aan een dienst die onze FX-staf de juiste handelsfunctionaliteit biedt en een verbinding levert met de back-office en de Reuters Dealing-gemeenschap. Reuters Dealing Link is voor ons een kosteneffectieve manier om dealing-mogelijkheden te bieden aan onze handels- en verkoopmedewerkers."

"We kijken uit naar een nauwe samenwerking met UBS Warburg om RDL wereldwijd te implementeren", zegt Julie Holland, algemeen directeur van Reuters Treasury Services. "De bank speelde een belangrijke rol in ons pilot-programma. Hun feedback leverde een waardevolle bijdrage aan de ontwikkeling van deze dienst. We bouwen verder aan onze relatie met UBS Warburg en bieden haar een kosteneffectieve oplossing voor het handelsverkeer tussen banken."

UBS Warburg
UBS Warburg (www.ubswarburg.com) is een vooraanstaande, wereldwijde broker en investeringsbank. De bank biedt een reeks producten aan institutionele en zakelijke klanten, intermediairs, overheidsinstanties en waarborgfondsen. UBS Warburg is een businessgroep van UBS AG, die is genoteerd aan de beurzen van New York, Tokio en Zwitserland.

UBS Warburg is een toonaangevende speler op de foreign exchange- en valutamarkt. Als liquidity provider op de wholesale interbancaire markt biedt UBS Warburg met handelscentra in Europa, de Verenigde Staten en Azië producten en diensten aan op het gebied van valuta, geld en edelmetalen. Deze financiële producten en diensten zijn gericht op de spot, korte-termijn rentetarieven- en derivatenmarkten.

Reuters
Reuters (www.about.reuters.com) is leverancier van financiële informatie, nieuws en technologie aan financiële instellingen, media, bedrijven en particulieren. De kracht van Reuters ligt in de combinatie van content, technologie en connectiviteit. Reuters heeft haar toonaangevende positie weten te vestigen door voortdurende technologische innovatie en door haar reputatie vanwege snelheid, accuratesse, integriteit en onafhankelijkheid. Reuters heeft ruim 19.000 werknemers in 97 landen, waartoe een nieuwsstaf van 2.500 werknemers in 230 bureaus behoort, die 150 landen bedient. Reuters is hiermee de grootste multimedia-nieuwsorganisatie in de wereld. In 2001 behaalde het bedrijf een omzet van 3,9 miljard Britse pond.