Ingezonden persbericht


8c0c00.jpg


-PERSBERICHT-

HCCnet start proef met ADSL van BBned

Diemen, 15 augustus 2002 - HCCnet, de internetprovider van HCC, start op 2 september een proef met een ADSL dienst van BBned. Het gaat om een gebruikerstest van 2 maanden waarbij enkele HCC-leden de dienst van BBned zullen testen.

HCCnet zal de dienst van BBned met een hogere maximale snelheid dan de huidige ADSL-diensten van KPN Mxstream gaan beproeven. Het gaat om de ADSL variant met een snelheid van 2 tot 8 Mbps vanaf het Internet naar de gebruiker en een snelheid 512 Kbps vanaf de gebruiker naar het Internet. Dat is tot 8 keer sneller dan het huidige ADSL aanbod van HCCnet.

Tijdens de proef wordt vooral gelet op het order- en leveringsproces, de dienstverlening en de snelheid van de verbinding. Als de proef goed verloopt zal HCCnet de dienst gaan leveren, naast het bestaande Mxstream aanbod.

Ronald van Rooden, directeur HCC: "HCC heeft in januari 2002 aangekondigd op zoek te gaan naar snelle Internetalternatieven naast Mxstream." Als deze test met BBned goed uitpakt, is HCCnet in staat om ook zeer snelle ADSL varianten aan leden van HCC te leveren. Gezien het profiel van een deel van onze leden verwacht ik dat deze dienst zeker zal aanspreken."

Over HCCnet

HCCnet is de internetprovider van HCC, de vereniging van computergebruikers die momenteel 180.000 leden telt. HCCnet biedt HCC-leden naast diverse ADSL-abonnementen tevens internettoegang via HCCnet Basis en SurfTijd.

Het door HCC aangeboden dienstenpakket omvat verder de magazines Computer!Totaal, PC Zone, PlayNation en GameQuest, de HCC Dagen, de portal HCCnet.nl en HCC Radio.

Over BBned

BBned is een service provider gespecialiseerd in het leveren van snelle breedband-diensten aan internet service providers, system integrators, application service providers en telecommunicatiebedrijven in Nederland. Het breedbandnetwerk is gebaseerd op DSL-technologie waarmee koperen telefoonlijnen geschikt worden gemaakt voor ultrasnel dataverkeer. BBned heeft het grootste DSL netwerk van Nederland en kan daarmee ca 70% van Zakelijk Nederland voorzien van DSL. BBned ontwikkelt zakelijke wholesale DSL-oplossingen en biedt haar klanten de mogelijkheid de diensten zelf te activeren en te monitoren via de eigen computer. Telecom Italia is de investeerder achter de DSL-aanbieder waarmee continuïteit voor de klant is gewaarborgd. BBned is opgericht in juli 2000 en gevestigd in Hoofddorp

Noot voor de redacties,