Gemeente Amerongen


Gemeente Amerongen

Officiele bekendmakingen

Aangevraagde bouwvergunningen (artikel 41)

* Koningin Julianalaan 56 uitbreiden woning
* Haarweg 43 43 A bouwen twee woningen/garages
Deze publicatie vindt plaats op grond van het bepaalde in artikel 41 van de Woningwet en is bedoeld om bekendheid te geven aan het feit, dat genoemde aanvragen om bouwvergunning zijn ingediend. Deze aanvragen liggen niet ter inzage. Nadere informatie kunt u krijgen in het gemeentehuis bij Bouw- en Woningtoezicht (tel 469653).

Verleende bouwvergunningen
Burgemeester en wethouders hebben bouwvergunning c.q. melding verleend voor:

* Onderlangs ter hoogte van parkeerplaats langs N 225 te Amerongen, voor het bouwen van een uitkijktoren, verzenddatum 31 juli 2002; Als u meent dat u door de verleende bouwvergunning rechtstreeks in uw belang wordt getroffen, kunt u binnen zes weken na de dag waarop het besluit op de voorgeschreven wijze is bekendgemaakt (zie verzenddatum) een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders van de gemeente Amerongen. Het instellen van bezwaar schorst de werking van de vergunning niet. Daarvoor kunt u als tegen een besluit bezwaar is gemaakt een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de President van de Rechtbank Utrecht, Postbus 13023 LA Utrecht.

sloopvergunning
Burgemeester en wethouders hebben een sloopvergunning verleend voor:
* Heuvelsesteeg 3A te Overberg voor het slopen van de veestalling; verzenddatum 12 augustus 2002
Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kan degene wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken hiertegen binnen zes weken na verzenddatum een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders van Amerongen.

Voornemen vrijstelling bestemmingsplan.
Burgemeester en wethouders hebben het voornemen om, met toepassing van artikel 15 van de Wet op Ruimtelijke Ordening, vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Amerongen Noord voor het vestigen van een kapsalon op het perceel Pr. Bernhardlaan 14 te Amerongen. De aanvraag zal vanaf maandag 19 augustus 2002 gedurende 4 weken ter inzage liggen bij de sector Grondgebiedzaken in het gemeentehuis van Amerongen. Gedurende deze termijn kunnen belanghebbenden ten aanzien van de voorgenomen vrijstelling schriftelijk of mondeling hun zienswijze bij burgemeester en wethouders naar voren brengen. De ingediende zienswijzen worden bij de besluitvorming betrokken.

Wijzigingsplan ex artikel 11 wro tabaksschuur zuylesteinseweg te amerongen
Bij het college van burgemeester en wethouders is het verzoek binnengekomen om de bestemming te wijzigen van het perceel Zuylesteinseweg 20 (t.o. nr. 19) te Amerongen.
Momenteel heeft het perceel een agrarische bestemming met aanduiding Tabaksschuur.
In het bestemmingsplan Buitengebied is in artikel 26 de mogelijkheid opgenomen om deze bestemming onder voorwaarden te wijzigen in de bestemming Wonen. Het college is voornemens gebruik te maken van deze wijzigingsbevoegdheid.
In het vigerende bestemmingsplan Buitengebied is bepaald dat bij het toepassen van deze wijzigingsbevoegdheid de procedurevoorschriften als bedoeld in Afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht in acht genomen moeten worden. Hiertoe ligt het ontwerpwijzigingsplan vanaf 19 augustus 2002 gedurende vier weken ter inzage bij de Sector Grondgebiedzaken in het gemeentehuis, Hof 1 te Amerongen. Gedurende deze periode kunnen belanghebbenden hun zienswijzen over het wijzigingsplan schriftelijk naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 1, 3958 ZT, Amerongen. De eventueel ingediende zienswijzen worden bij de besluitvorming betrokken en bij het verzoek om goedkeuring meegezonden naar Gedeputeerde Staten van de provincie Utrecht.

Terinzagelegging ontwerpverzoek tot vaststelling hogere grenswaarde wet geluidhinder.
Rectificatie
Ten behoeve van het ontwerpbestemmingsplan Kom Elst 2002 is door de Milieudienst Zuidoost-Utrecht een akoestisch onderzoek verricht naar een drietal potentiële woonbebouwinglocaties binnen het plangebied dat blijkens onderzoek niet voldoet aan de voorkeursgrenswaarde van 50 dB(A), als bedoeld in artikel 82 van de Wet Geluidhinder. Op een kaart die onderdeel uitmaakt van het onderzoek zijn de locaties aangegeven. Het betreft locaties die zijn gelegen in de geluidszone van de provinciale weg N225 (Elsterstraatweg).
In het onderzoek zijn de geluidscontouren van het wegverkeer bepaald en de afstanden waarbinnen in het kader van de Wet geluidhinder ontheffing aangevraagd dient te worden van de voorkeursgrenswaarde. De gemeente is voornemens bij Provinciale Staten van Utrecht een verzoek om vaststelling van een hogere grenswaarde voor de locaties in te dienen.
Het ontwerpverzoek ligt vanaf 5 augustus 2002 gedurende vier weken ter inzage op het gemeentehuis van Amerongen bij de Sector Grondgebiedzaken. In de oorspronkelijke publicatie is abusievelijk een termijn van twee weken genoemd.
Een ieder wordt in de gelegenheid gesteld gedurende voornoemde termijn de stukken in te zien en eventuele zienswijzen tegen het ontwerp bij ons college kenbaar te maken. Daarbij kan tevens kenbaar worden gemaakt dat behoefte bestaat aan een openbare hoorzitting.