Gemeente Dinkelland

Tekst voorlichtingspagina GEMEENTE DINKELLAND Datum plaatsing: 15 augustus 2002

ALGEMENE INFORMATIE

MACHTIGING TOT VERTEGENWOORDIGING
Het college van burgemeester en wethouders en de burgemeester, ieder voor zoveel het hun bevoegdheden betreft, hebben op 6 augustus 2002 besloten om individuele collegeleden alsmede een aantal met naam genoemde medewerkers te machtigen om hen te vertegenwoordigen bij bestuurlijk-juridische procedures. Deze machtiging gaat in op 1 september 2002 en eindigt op 31 augustus 2003. Dit besluit ligt tijdens openingstijden ter inzage bij de afdeling P&O, Bestuurszaken en Communicatie (locatie Denekamp).

K.C. A. INZAMELING in Deurningen, Rossum, Saasveld en Weerselo

De chemokar zal vrijdag a.s. weer de ronde doen door een deel van de gemeente. Klein chemisch afval kan ook ingeleverd worden op de Gemeentewerf aan de Hanzeweg te Denekamp, die daarvoor open is op woensdag en vrijdag van 13.00-16.00 uur en zaterdag 9.00-12.00 uur.

Bij deze vragen wij u vriendelijk het klein chemisch afval niet zomaar weg te gooien, want het is zeer schadelijk voor het milieu. Chemisch afval is namelijk puur vergif.

De inzameling in alle vier kerkdorpen is dus vrijdag 16 augustus a.s De halteplaatsen en tijden zijn:

HALTEPLAATS

TIJD

Saasveld Parkeerplaats Bruins

9.00-10.00

Deurningen Plechelmusplein

10.30-11.30

Weerselo Parkeerpl. Nabij Trefpunt

13.30-14.30

Rossum Thijplein

15.00-16.00

Voor nadere informatie kunt u zich dagelijks voor de middag wenden tot het taakveld Beheer en Onderhoud van de sector Ruimte, locatie Weerselo, telefoon: 0541-854276.

OFFICIËLE PUBLICATIES

RUIMTELIJKE ORDENING:

Voornemen tot het verlenen van vrijstellingen op grond van de Wet op de Ruimtelijke Ordening en/of het geldende bestemmingsplan
Bij Burgemeester en wethouders is een aanvraag om bouwvergunning ingediend voor het plaatsen van een kap op de garage en het bouwen van een erker aan de Korte Bos 14 in Deurningen (2001009). Het bouwplan wijkt af van het bestemmingsplan "Veldzijde Deurningen", aangezien de goothoogte met 10% wordt overschreden. Burgemeester en wethouders zijn voornemens de realisering van het bouwplan mogelijk te maken door vrijstelling te verlenen op grond van artikel 15 lid c van het bestemmingsplan.

Bij Burgemeester en wethouders is een aanvraag om bouwvergunning ingediend voor het bouwen van een erker aan de Bromeliastraat 86 in Denekamp (20020304).
Het bouwplan wijkt af van het bestemmingsplan Denekamp-West, aangezien de voorgevelrooilijn wordt overschreden.
Burgemeester en wethouders zijn voornemens de realisering van het bouwplan mogelijk te maken door vrijstelling te verlenen op grond van artikel 27 lid 4c van de planvoorschriften.

Bij Burgemeester en wethouders is een aanvraag om bouwvergunning ingediend voor het bouwen van een woning aan Hakselaar 62 in Denekamp. Het bouwplan wijkt af van het bestemmingsplan Remerink, aangezien de nokrichting niet voldoet aan de op de plankaart aangegeven verplichte nokrichting.
Burgemeester en wethouders zijn voornemens de realisering van het bouwplan mogelijk te maken door vrijstelling te verlenen op grond van artikel 3 lid C sub 3 van de planvoorschriften.
Bij Burgemeester en wethouders is een aanvraag om bouwvergunning ingediend voor het bouwen van een woning aan Hakselaar 64 in Denekamp. Het bouwplan wijkt af van het bestemmingsplan Remerink, aangezien de nokrichting niet voldoet aan de op de plankaart aangegeven verplichte nokrichting.
Burgemeester en wethouders zijn voornemens de realisering van het bouwplan mogelijk te maken door vrijstelling te verlenen op grond van artikel 3 lid C sub 3 van de planvoorschriften.
Bij Burgemeester en wethouders is een aanvraag om bouwvergunning ingediend voor het bouwen van een woning aan Hakselaar 80 in Denekamp. Het bouwplan wijkt af van het bestemmingsplan Remerink, aangezien de nokrichting niet voldoet aan de op de plankaart aangegeven verplichte nokrichting.
Burgemeester en wethouders zijn voornemens de realisering van het bouwplan mogelijk te maken door vrijstelling te verlenen op grond van artikel 3 lid C sub 3 van de planvoorschriften.

Bij Burgemeester en wethouders is een aanvraag om bouwvergunning ingediend voor het bouwen van een garage/berging aan de Brandlichterweg 63 in Denekamp.
Het bouwplan wijkt af van het bestemmingsplanBuitengebied, aangezien het toegestane aantal m² aan bijgebouwen met 10% wordt overschreden. Burgemeester en wethouders zijn voornemens de realisering van het bouwplan mogelijk te maken door vrijstelling te verlenen op grond van artikel 34 lid 2 van de planvoorschriften.

Deze verzoeken om vrijstelling liggen met ingang van 16 augustus 2002 gedurende twee weken ter inzage bij de afdeling Bouwen en Milieu, locatie Weerselo. Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze bij het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Dinkelland, Postbus 11, 7590 AA Denekamp kenbaar maken

Voornemen tot het verlenen van vrijstelling ex. Artikel 19 Wet op de Ruimtelijke Ordening
Burgemeester en wethouders zijn voornemens een verklaring van geen bezwaar aan te vragen bij Gedeputeerde Staten van de provincie Overijssel ten behoeve van hun voornemen om met toepassing van artikel 19 lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening medewerking te verlenen aan de bouw van een gebouw met bedrijfsunits en appartementen op het perceel Remigiusstraat 9 te Weerselo(het perceel waar momenteel de Rabobank gevestigd is).
De aanvraag ligt met ingang van 16 augustus 2002 gedurende een periode van vier weken ter inzage bij de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, locatie Weerselo. Gedurende voornoemde periode kan een ieder zijn zienswijze omtrent deze aanvraag schriftelijk kenbaar maken aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Dinkelland, Postbus 11, 7590 AA Denekamp.

Burgemeester en Wethouders hebben tevens het voornemen om aan de volgende verzoeken om een vrijstelling van het geldende bestemmingsplan op basis van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, medewerking te verlenen:


* Van Hanxledenstraat 17 in Ootmarsum: vergroten woonhuis met aanbouw;

* Grote Maten 28 in Ootmarsum: bouw berging en overkapping;
* Nordhornsestraat 139 in Denekamp: uitbreiden woning met kantoorruimte;

* Gravenallee 3 in Saasveld: uitbreiden woning, bouw erker en vernieuwen dakkapel;

* Kerkewei 2 in Rossum: bouw bergruimte;

* Abdijweg 42 in Weerselo: verbouwen en uitbreiden woning en bouw erker;

* Bisschopstraat 49 in Weerselo: verbouwen en uitbreiden woning;
* Sint Remigiusstraat 3 in Weerselo: verbouwen en vergroten woning;
* Het Eertman 13 in Weerselo: vergroten woning en
* Het Eertman 15 in Weerselo: vergroten woning.
Deze verzoeken om vrijstelling liggen met ingang van 16 augustus 2002 gedurende twee weken ter inzage bij de afdeling Bouwen en Milieu, locatie Weerselo. Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze bij het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Dinkelland, Postbus 11, 7590 AA Denekamp kenbaar maken.

BOUWEN

Ingekomen aanvragen om bouwvergunning en meldingen bouwvoornemen Burgemeester en Wethouders maken bekend, dat de hierna vermelde aanvragen bouwvergunning c.q. meldingen bouwvoornemen zijn ingekomen.

* Het Rememan 16 in Denekamp: plaatsen kap op garage;
* Hakselaar 34 in Denekamp: bouw woning met bijgebouw;
* Zicht 12 in Denekamp: bouw woning met garage en
* De Kerkuil 101 in Denekamp: plaatsen kap op bijgebouw.
De plannen kunnen tijdens de openingsuren worden ingezien bij de afdeling Bouwen en Milieu van de sector Ruimte in de locatie Weerselo.

WET MILIEUBEHEER

Terinzagelegging ontwerp-besluit.
Op de afdeling Bouwen en Milieu, bezoekadres Burg. Scholtensplein 1 te Weerselo ligt vanaf 16 augustus 2002 op werkdagen van 08.30 tot 12.30 uur, alsmede buiten kantooruren, na telefonische of schriftelijke afspraak, gedurende vier weken ter inzage het ontwerp-besluit op de aanvraag om een vergunning ingevolge de Wet milieubeheer van:


* De heer R.J. Kuipers, Voltaweg 14 te Denekamp, voor het oprichten en in werking hebben van een metaalbedrijf.

Bedenkingen tegen het ontwerp-besluit kunnen door een ieder tot en met 13 september 2002 schriftelijk worden ingediend bij het gemeentebestuur.
Op verzoek kan iedereen in persoon of bij gemachtigde mondeling bedenkingen inbrengen en wel op afspraak tot het einde van bovengenoemde termijn van vier weken.
Indien men dat wenst worden de persoonlijke gegevens van degene die schriftelijk bedenkingen inbrengt, niet bekend gemaakt. Het verzoek daartoe moet schriftelijk bij het gemeentebestuur worden ingediend.

Terinzagelegging meldingen
Op de afdeling Bouwen en Milieu, bezoekadres Burg. Scholtensplein 1, Weerselo liggen ter inzage de meldingen ingevolge art. 8.40 Wet milieubeheer van:


* Bakkerij De Winter, Burgemeester Hoogklimmerstraat 27 te Denekamp: Besluit detailhandel en ambachtsbedrijven milieubeheer inzake het veranderen van de inrichting volgens het Besluit detailhandel en ambachtsbedrijven milieubeheer.

* V.O.F. Transportbedrijf Steghuis, Faradayweg 6 te Denekamp: Besluit Opslag en transport milieubeheer inzake het veranderen van de bedrijfsvoering. Binnen de inrichting worden koelwagens gestald.

Een ieder kan binnen twee weken op- en aanmerkingen met betrekking tot deze meldingen kenbaar maken bij het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Dinkelland.

VERKEER

Nieuwe zones openbaar vervoer in Dinkelland.

Vanaf 18 augustus rijden de bussen in Twente dezelfde routes volgens een nieuwe zone-indeling. Ook de openbaar vervoersreiziger in Dinkelland krijgt te maken met wijzigingen. Alle informatie hierover is te vinden op de gratis zonekaart, verkrijgbaar in de bus, bij gemeentehuis, postkantoor of bibliotheek. De nieuwe zones hebben een honingraatstructuur. De zones die we tot nu toe in Twente kenden waren groter dan de zones in de andere regio's. Hierdoor waren de prijzen voor openbaar vervoer in Twente relatief laag. Dit verschil is nu gecorrigeerd. Door de nieuwe zone-indeling kan het voorkomen dat u voor een zelfde rit in de nieuwe situatie meer strippen moet betalen. Als voorbeeld volgen hier een aantal reizen vanuit onze gemeente.

STRIPPEN STERABT
VAN/NAAR LIJN

oud

nieuw

oud

nieuw

Denekamp / Oldenzaal 62

4

4


1



1


Denekamp / Enschede (centrum) 62

6

6


2



2


Denekamp / Enschede (UT) 62/15

6

6

2

2

Denekamp / Hengelo (centrum) 62/60

6

6

2

2

Ootmarsum / Oldenzaal 64

4

5


1



2


Ootmarsum / Enschede (centrum) 64/62

6

7

2


3


Ootmarsum / Almelo (centrum) 64

6

7

2

3

Ootmarsum / Hengelo (centrum) 64/60

6

7

2

2

Weerselo / Oldenzaal 66

3


4


1



1


Weerselo / Hengelo (centrum) 14

4

4


1



1


Weerselo / Hengelo (ziekenhuis) 14/12


4



5



1



2


Weerselo / Enschede (centrum) 66/62

5


6


2



2


Weerselo / Almelo (centrum) 66

5

6


2

2


Uit dit overzicht blijkt dat met name voor de ritten vanuit Ootmarsum en Weerselo in de nieuwe situatie meer strippen benodigd zijn voor de zelfde reis.
Het kan zijn, dat uw abonnement duurder wordt. U kunt nu profiteren nog van de voordelige situatie door vóór 18 augustus a.s. een nieuw jaarabonnement te kopen. Een abonnement dat geldig is tot na 18 augustus kunt u omruilen vóór 18 september 2002 zodat u de resterende looptijd nog van de oude tarieven profiteert. De buurtbustarieven blijven gelijk.

Meer weten: bel klantenservice Connexxion 0900-2666399 (ª 0,10), klantenservice OAD 0547-2844000 of surf naar www.regiotwente.nl

VERKEERSVEILIG - DOE - MANIFESTATIE TIJDENS TWENTE BALLOONING VAN WOENSDAG 21 AUGUSTUS TOT EN MET ZATERDAG 24 AUGUSTUS

Dit jaar vindt wederom de Verkeersveilig DOE Manifestatie plaats tijdens Twente Ballooning. Op het verkeersplein op recreatiepark Het Hulsbeek in Oldenzaal worden bezoekers vier avonden lang uitgedaagd deel te nemen aan leuke en leerzame activiteiten op het gebied van verkeer.
De gemeentes Oldenzaal, Enschede, Hengelo, Haaksbergen, Dinkelland, Tubbergen en Losser werken samen voor dit unieke project. Met overige sponsors 3VO afdeling Oldenzaal, Regio Twente, ROVO, Politie Regio Twente, distr. Noord, McDonalds Oldenzaal en Rien Jurg Promotions hebben zij opnieuw de handen inéén geslagen. In samenwerking met organisator Kromstaf is er gezorgd voor een gevarieerd en aantrekkelijk aanbod van DOE activiteiten.

De Verkeersveilig DOE Manifestatie biedt het allemaal! Zoals de naam al aangeeft, gaat het hier om het DOEN. De bezoeker wordt uitgedaagd deel te nemen aan de meest uiteenlopende activiteiten, geschikt voor jong en oud.

Ogentest
Hoelang geleden is het dat u uw ogen heeft laten testen? Op de Manifestatie wordt u een gratis ogentest aangeboden door een professionele opticien.
Autogordels(t)imulator
Zo is de autogordel s(t)imulator een belevenis op zich. Als u plaats heeft genomen in de auto - met de gordel om natuurlijk - wordt deze 180 graden gedraaid. In die stand is het de kunst uzelf te bevrijden uit de auto. Natuurlijk is er begeleiding en uitleg door ervaren instructeurs.
Skelterbaan
Chauffeursvereniging De Lichtmis komt met een skelterparcours, waarop kinderen met verschillende voertuigen kunnen rijden. Zo kunnen ze jeeps en auto's met aanhangwagentjes besturen. Bovendien is het door de bebording en intensieve begeleiding niet alleen erg leuk, maar ook leerzaam.
Theorietest
Hoeveel weet u nog van uw theorie examen? Rijschool Brookhuis is daar zo achter en helpt
u op weg.
Rijsimulator
De simulator schotelt in een handomdraai diverse situaties voor. Van de bestuurder wordt verwacht dat hij gevaren leert herkennen en noodremmingen uitvoert. Er worden sliptesten uitgevoerd en er wordt gekeken of de bestuurder de juiste afstand aanhoudt. Daarnaast kan men aan den lijve ondervinden welke invloed alcohol en medicijnen op het rijgedrag hebben. Deze unieke interactieve simulator maakt gebruik van echte beelden waardoor de realiteit heel dicht benaderd wordt. Brake Test Car
Met behulp van de Brake Test Car wordt een noodstop gesimuleerd. Zonder dat er met deze auto wordt gereden, vinden er metingen plaats die duidelijk maken of de bestuurder op tijd kan stoppen in een noodsituatie. De bestuurder wordt eveneens getest op zijn reactiesnelheid en rempedaalkracht in een noodsituatie. De resultaten worden bij elke test uitgeprint.
Informatie stand Politie
De politie verstrekt informatie over wat zij doen aan verkeersveiligheid en de maatregelen die zij treffen, zowel voor- als achteraf, om verkeersveilig gedrag te bevorderen.

EHBO
Demonstraties over hoe te handelen bij ongelukken. Hierbij nemen zij als uitgangspunt ongevallen die men zelf veroorzaakt, zoals bijvoorbeeld een aangereden fietser. Vaak is degene die dit ongeval veroorzaakt de eerste en enige ter plekke die hulp kan bieden. De EHBO wordt ondersteund door LOTUS, Landelijke Opleiding tot Uitbeelding van Slachtoffers.

Win een ballonvaart
Op de manifestatie wordt u een verkeerspaspoort aangereikt waarin alle acties op de manifestatie vermeld worden. Indien u het heeft ingevuld en aan 3 onderdelen heeft meegedaan dingt u mee naar de dagprijs: een ballonvaart.

Verkeersmededeling

Nachtelijke werkzaamheden aan het spoor.
Voor het afwerken van de spoorvernieuwing Hengelo- Oldenzaal is het noodzakelijk de overwegen Lonnekermeerweg, Oude Postweg, Beuvinksweg en Kellendiek, gelegen in de gemeente Dinkelland aan genoemde spoorlijn nog éénmaal af te sluiten. De afsluiting van de Lonnekermeerweg is gepland in de nacht van 26 op 27 augustus 2002. De afsluiting van de Oude Postweg, Beuvinksweg en Kellendiek is gepland in de nacht van 27 op 28 augustus 2002. De werkzaamheden zullen enkele uren in beslag nemen tussen 0.00-08.00 uur (of zoveel langer als noodzakelijk is).
Tijdens de afsluitingen worden de overwegen geheel opgebroken en zijn dan daarom voor alle verkeer onberijdbaar.Door middel van bebording zullen de omleidingroutes worden aangegeven.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Anneke Idzinga, communicatie-adviseur bij Railinfrabeheer Noordoost, telefoon (038) 4974543.

OVERIGE INGEKOMEN AANVRAGEN OM VERGUNNING

De afgelopen periode zijn de volgende aanvragen ontvangen:


* Stichting Rallysport Twente voor het houden een klassementsproef Euregio Rally op zondag 3 november 2002;

* KV Dorp Boer voor het houden van klootschietwedstrijden op 7 en 8 september 2002 op en rond de klootschietbaan aan de Brandlichterweg te Denekamp;

* WBE Rossum voor het kleiduivenschieten aan de Laarweg te Rossum op 21 september 2002;

* Lourdeswerk Weerselo & Rossum voor het houden van een huis aan huis collecte in de plaatsen Weerselo en Rossum in de weken 5 en 6 van 2003 of de weken 6 en 7 van 2003;

* Parkietensocieteit Twente voor het houden van een vogelbeurs in de Ankerhal te Saasveld op 6 oktober 2002 van 10.00 uur tot 14.00 uur;

* Marktcommissie van de Stichting Culturele Manifestaties Denekamp voor het houden van een paarden & ponymarkt en een rommelmarkt voor kinderen op 14 september 2002 van 08.00 uur tot 13.00 uur te Denekamp;

* Marktcommissie van de Stichting Culturele Manifestaties Denekamp voor het houden van kortebaandraverijen aan de van der Heijdenstraat in Denekamp op zaterdag 14 september 2002.

Deze aanvragen liggen vanaf morgen gedurende 4 weken ter inzage bij het Taakveld Burgerzaken in de locatie Ootmarsum. In die periode kunnen zienswijzen bij de gemeente kenbaar worden gemaakt wat zowel mondeling als schriftelijk kan. Hierbij svp aangeven of men gehoord wil worden.

OVERIGE VERLEENDE VERGUNNINGEN

Loterijvergunning

Het college van burgemeester en wethouders heeft voor week 35, dat is de week van maandag 26 augustus t/m zaterdag 31 augustus a.s. vergunning verleend voor collectes door de EHBO Saasveld in het dorp Saasveld en door KOSC Ootmarsum in Ootmarsum.

OVERIGE MEDEDELINGEN

PAPIERINZAMELING IN DEURNINGEN
De leden van het jeugdbestuur van DSVD zamelen zaterdag 17 augustus a.s. het oud papier in op de parkeerplaats bij de ABTB (Bijen)uitsluitend tussen 9.00 en 12.00 uur.
Er is hulp aanwezig om de mensen te helpen bij het storten van het papierin de containers. Voor informatie kunt u contact opnemen met de heer H. Scholten, telefoon: 074- 2775602 of 074- 245607 (werk).

SPORTVERENIGINGEN EN HET EXAMEN SOCIALE HYGIENE

De sportraad Overijssel organiseert op zaterdag 23 november 2002 voor de tweede keer dit jaar het examen sociale hygiëne waarmee de verklaring sociale hygiëne kan worden verkregen. Voor deelname van minimaal 30 personen wordt het examen in Zwolle gehouden. Vooraanmelding is verplicht en kan tot uiterlijk 23 oktober 2002. De kosten van deelname zijn 91,00 per persoon inclusief het studiemateriaal, een examentrainingsavond en het examen.

In het kader van de Drank en horecawet moeten sportverenigingen met een kantine, waar alcohol wordt geschonken beschikken over een geldige vergunning. Twee leidinggevenden moeten in het bezit zijn van de verklaring sociale hygiëne en een van de leidinggevenden moet aanwezig zijn op de momenten dat er alcohol wordt geschonken.

Voor informatie of aanmelding kunt u contact opnemen de sportraad Overijssel, telefoon:
038- 4577773 (Krijn van Houten) of e-mail:
kvhouten@sportraadoverijssel.nl of homepage:
www.sportraadoverijssel.nl (laatste nieuws)